Monday, March 24, 2008

Kan-Cheong Kitchen 2

Memang betui-betui kan-cheong.

Sebelum acik taruk entry kisah hari recording rancangan tu, acik nak umumkan bahawa acik telah tewas 35 – 16 (points) kepada pasukan lawan hari itu. Congratulations to them, Shaz & J.

Sebenarnya menu or mende yang disuruh masak punyalah senang - goreng pisang je. Yang gempaknya ia digelar Banana Fritters with Sesame Seeds & Honey.

Acik dipasangkan ngan Mikey, a 22-year malay old guy from Cheras... awww lembutt! Tak pernah masak, sumua nenek dia siapkan untuk dia. Oleh kerana dia tatau anything about cooking, dialah yang kena masak, acik plak just sit at the cookpit giving him all the instructions.

Cilaka tau, bising giler, kan-cheong gitu. Hostnyer, dua ekor ni, Rina & Fat Feb, dorang ni pulak asik ngacah, payah tul idup acik. The whole 25 minutes tu, acik jerit bagai nak rak, last2 acik terpaksa ngaku kalah sebab goreng pisang dah jadi pisang salai dalam minyak.. sedey ni, tapi acik berserah dan kata dalam ati… this is just for fun and acik redha…


the 2 hosts, Fat Fab & Rina



Korang boleh saksikan acik beraksi nanti starting Friday, 9 May 2008, kat 8TV kol 8.30 malam. Episod ke berapa tatau la pulak dorang nak tayang, but in one of the episodes laa.

Riffa.. the juri memasak tak bertauliah (jemputan)

Ameer demam sebab sejuk sangat dalam studio?

nota kaki:
to CT Zen and son, Irham yang sudi datang bersama untuk memeriahkan studio.. bersama Amal, Ameer & mostly kanda, tima kasih atas sokongan kalian..

5 comments:

  1. fullamak...siap masak smbil di videokan tu..ehehe!!

    takpe kalah..tapi peymes mahhhh..ahaha

    ReplyDelete
  2. gila punyer kan cheong ler ko mengajar orang memasak ek... wahahaha, tentu besh...

    ReplyDelete
  3. anul..
    menang kalah adat bertanding, tapi lagi sedey sebab kita tak dapat masak nih.. org lain pulak bagi spoil... he hee!

    mak su..
    betul2 kan cheong la..yang ngajar tu sampai ilang akal... gerammm..
    tulah pasai aku tak jadik cikgu kot..

    ReplyDelete
  4. Teman seronok habis tengok member naik minyak, lepas tu dapat makan free,sedap lagi..hehee Thangkiu too..You know w...

    ReplyDelete
  5. hi my anonymous fren aka ctzen..
    i know u like the food, walaupun jadi pisang salai je.. hik!
    ini macamlah baru kata kawan, susah shenang bershama..

    ReplyDelete