Tuesday, July 15, 2008

Road block

Semalam jalan jem giler, tapi sebab aku naik motor, aku still sampai awai. Walaupun terasa kekalutan di jalanraya dengan kereta2 yg berpusu-pusu nak meredah jem itu.

Aku tak paham kenapa polis selalu sgt buat road block. Kenapa mereka risau sangat orang berkumpul? Kenapa tak benarkan saja mereka melepaskan rasa hati mereka?

Ini tidak, asal tau je ada orang nak berkumpul, mereka lebih dulu berkumpul, dan lebih dulu membuatkan orang lain iaitu rakyat yang tiada niat langsung berkumpul, jadi hangin dengan tindakan mereka.

Perjalanan yang sepatutnya 20 minit dah jadi 55 minit! Bukankan itu menyusahkan??
Benci dengan mereka!

1 comment: