Wednesday, September 10, 2008

Sakit

Aku tatau korang pernah ke tidak sakit cam ni. Aku rasa sengal mula dari tengkuk, turun ke pinggang menyambung ke lengan. Sakit lenguh2, sengal2 perit giler. Tak larat nak gi keje. These happened since Saturday bila gi KLIA tuh, masa ngantar Umi ke Jordan beramai-ramai.
Semua sendi rasa cam cramp, badan lemah je. Jalanpun slow-slow menahan kesejukan lagi.

Bila Monday morning aku gi cek doktor, aku gi cek doktor, padahal aku yang sakit.. heheh. Dokter tu kata, bp aku borderline.. america ngan mexico dah.. So, jaga2 la ek? Dia bagi mc 2 hari, maka mc hammer la aku menanggung sakit denyut paling teruk di seluruh tangan kanan aku nih. Sehari suntuk derita senin tu!

Aiyoyo, di bulan mulia Ramadhan ni, aku pulak enjoy makan berbagai masa berbuka, tetiba jadi gini. Samada stress, penat keje or maybe salah tido, kata dokter are the possibilities. Aku pilih salah tido je. Lepas ni, semua kena aku jaga lagi. Makanpun ala kadar jgn berlebih-lebihan.

Aku nak raya nih, tak sabau rasanya.. menikmati suasana raya!

4 comments:

  1. cian ko. agaknya ko penat kot ataupun kalau dah lama tak exercise sometime boleh buat badan kita sakit-sakit.. apa pun take care and selamat berpuasa! :))

    ReplyDelete
  2. kesian umi.doc tak suruh p jogging?:D

    ReplyDelete
  3. Tak pe..sakit tu rahmat Allah sebenarnya mengingatkan dan mengingati...tu sbb dapat MC rehat..U kno

    ReplyDelete
  4. thanks guys, for understanding me!
    nanti i belanja makan kuih raya, ok?

    ReplyDelete