Monday, September 15, 2008

Kembali ke rahmatullah

Alangku yang sakit tempoh hari... sudah kembali ke rahmatullah semalam, 14 Ramadhan 1429H, pada usia lebih kurang 55taun. Dia adik kedua makku selepas pakngah. Ramai sungguh saudara mara dan sahabat handai datang menziarah. Semoga roh Alang dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang solehah.

Catitan ogos 29 hari tu -

Semalam kuar dari ofis kol 7pm, tunggu kanda. Since jam giler2, maka sampai umah kol 8.30 gitu.

Mak bitau nak gi lawat Alang. Alang dah sakit lebih 2 minggu but kami baru tau hari ni. Itupun lepas kaklong maza tak boleh tahan kesian tengok mak dia menderita.Kamipun pegilah.. Alang memang dah kurus sangat. Dia sakit pelik sebab bila bitau doctor kat spital dia sakit perut, they checked her, and found nothing unusual kat perut dia. They wanted to do thorough checkup by operating and cuci buah pinggang.. tentulah alang takkan setuju. Perut dia yg sakit bagai nak rak, tak boleh makan apa2, sungguh menyakitkan, tapi buah pinggang pulak nak di examine. So, skrg dia tengah usaha berubat cara tradisional. Tataulah kaklong nak bawak mama dia ke mana pulak lepas nih.Katanya, mama dia termakan benda kotor.. tataulah nak pecaya ke tidak.

Mak bacakan tahlil and buatkan air untuk alang semalam. Alang dah siap mintak mahap kat mak and even me. Sedey beb, bila orang sakit, tak larat and tiba2 mintak kita ampunkan salah silap mereka..Aku harap Alang akan sembuh segera, or at least boleh makan and ada tenaga menghadapi hari2 mendatang. Semoga kaklong dan adik2 dia bersabar dengan ketentuan Allah ini.

1 comment: