Tuesday, February 24, 2009

Cibs sangat


Kat opis aku ni ada lah seorang manager tu, nak resigned. Since aku cam quite close gak ngan dia ni (jgn pulak ada kata aku perasan .. close ngan manager, tak sedar diri tu tak professional, kan), maka aku ngan gang2 aku decided to throw him a farewell party. Sementelah dengan pembukaan 2009, kami nak buat macam gathering for staff la kan. Selalu tengok org party2 kat opis ni, dept kami tak pernahnya buat. So, this is going to be our first time-petama kali la kan ikut kata pakar bahasa kami, cik siti shu tuh. Inipun kena menebalkan muka barang tiga empatblas inci mintak contribution sebab takde sponsorpun, kan?

Dengan harapan jugak, manager ni rasalah dihargai ke hapa ke masa keje ngan kami (semoga dia tak balik keje kat sini lagi, bagi sesetengan orang).. but, bukan kisah manager tu yg aku nak citer / ngadu kat sini. Tapi aku Cuma terhiris sikit bila usaha nak buat party inipun sudah dipandang serong oleh seseorang, tau!!

Siap buleh buat statement lagi.. kenapa itu, kenapa tak ini, buleh ke buat, reti ke, kenapa tak rujuk itu, ini, begitu begini, seswai tak nak jemput pengarah2 tu semua.. berbagailah kekurangannya, kan?. Ini mmg lah first time dept aku ni nak organize party2 gini yg melibatkan semua golongan kecil, besar, tua, muda, professional, non-professional, kuliketif dan sebagainya. Mungkin kami tak layak lagi kot, sebab lum senior gitu.. Tapi tengoklah cemana nanti. Kalu rasa tak sesuai, tak kena tempat ke apa, tak rasmi, tak sedap ke makannya, bulehla kita perbetuikan, tak gitu. Tak cuba, tak tau..

Amik positip je, kan?
Kalu cakap je, buatnya idak, kalu nak tolong, tapi banyak kritik dari tunjuk cara.. baik tak yah… sesusah je. Kalu jadi elok, baguslah, kalu tak jadi pulak, belajar lagi, kan? Tak rugi meh!!

4 comments:

  1. Yg senang nyer tu kan, korang buat collection pastu bawak je manager yg nak resign tu gi mkn2 dgn korang2 je... tak yah nak ajak org2 lain yg bz body tuh.. huh...

    ReplyDelete
  2. hi akuni.. awak mmg selalu ada solution to all my problems, kan?
    deme kat sini mmg gitu, kalu ada org buat, dia katalah memacam, dia nyer, idak le pulak ndak buat in the first place nyer..

    heheh.. tima kasih ye kerana memahami!

    ReplyDelete
  3. kasu, biasalah...buat bende baik nih, memang ramai org cem. cer kalau buat bende jahat, habih2 koman pun, statement, kubur lain2... tapi, bila buat bende baik, kene kutuk plak..heran dgn perangai maknusia...

    ReplyDelete
  4. hi cik syurei,
    ko mmg baguih bab bahasa, kan?
    cem lah
    gem lah
    kede lah
    aku suka sangatlah!
    tq ek?

    ReplyDelete