Wednesday, December 16, 2009

Taik kucing betui!

Ini adalah entry sedih tau..
Bukan entry marah, mengamuk kat orang, sumpah seranah sumer, bukan!!
Aku tak buat sesemua tu der. hehhehe..

Malam tadi kuarga makyang, and kuarga gua berkumpul kat umah mak. Alif, anak sedara gua celebrate besday ke 11 dia. Suka buat party kat umah opah, kan? Sib baik mak dan bapak dia provide kek and makanan. Kalu tak, susah gak ke opah, kan?

Anyway, lepas sumer org dah makan, kami lepak2. Mak bukak citer pasal SPCA. Dia tanya aku how much do we need to pay to SPCA kalu nak letak kucen di sana. Kenapa pulak mak?? Rupanya opah dah tak larat membela kucen2 ku itu. Mana taknya, kucen 5 ekor (dgn Cindy the mother) kalu memberak... abislah bau2. Walaupun di luar rumah, bau keharuman itu. Opah pulak, kalu dia tak buang berak kucen2 tu, dia tak bley tahan.. Jadi, last nite, dia dah confessed... tak larat dah dia. Huhu.. aku buat apa? Yelah, aku balik keje, dah petang. Ada di rumahpun only weekends je. How la weh... tentu mak tertekan sgt, kan? Since dia dah cakap, kenalah aku buat sesuatu..

Sian kat mak.
Aku sayang kucen2 tu, but.... aku lagi sayang mak.. Nantilah.. aku akan buat sesuatu jugak tentang perkara ini.


Thanks to siti konsep yang memberikan aku idea on how to handle "taik kucing" ini.

Ini Tommy, abg long kepada semua kucen2 ku!

2 comments:

  1. sian ko kak..biasalah, bila dah membela anak2 kucen tuh, kita dah rasa cam syg cam anak sendirik kan? ko sabar byk2 k... betul tuh, hati kucen tak yah di jaga, hati mak lebih penting..hehehehee..

    ReplyDelete
  2. Ye Syurei..
    Hati mak yg lebih penting. Bukan saja hati, kaki mak laaaagi penting, sebab syurga di bawah telapak kaki ibu, kan, kan?

    ReplyDelete