Tuesday, February 02, 2010

Jalan-jalan ke Kuching bersama keluarga tercinta

Kalu pi Kuching, musti amik gambau ngan the big cat, kalu tak.. tak sah, kan?
Kalu korang tak tau lagi, kuching dapat nama dari the famous buah mata kucing, not the animal tuh. Kucen, deme panggel pusak..
Hari pertama.. mentari tegak di atas kepala, susah nak fokus.. panas giler.. sian anak2!

Bangunan Dewan Bandaraya Kuching Selatan.. ye ke?

The best part in Kuching, is the tasting of kuih lapis.. mmg antu kek, kan.. jadi, amik kesempatanlah... kenyang masa menerai je! Tapi... jgn salah sangka, acik beli jugak, okeh?
Laki bini nih, mmg suka bergambau.. esp. the bini... tengoklah ni!

At the Cultural Village, mmg superb (awek2 rumah panjang nilah!!) dapat peluang pegi ke sini. Rupa2nya deme punya kebudayaan yang sangat istimewa ...

Banyak juga tempat kami pegi, muzium kucing, tengok / tunggu org utan tak keluar2 (sebab musim buah, kan), tengok buaya2, semuanya bujang2 belaka, melawat kilang buat pasu, kilang sarang burung yang sangat berkhasiat tuh, beli souvenir, makan2 dan belajar/mendengar celoteh berinformasi dari tour guide kami, KakLin from Cat City Tour.
Overall, aku berpuas hati dapat bawak anak2 menikmati keindahan alam ciptaan Allah.
Entah bila next trip pulak..
Gang dah ajak gi Pangkor lagi during CNY nih.. ada bajet, mohhhh!
Banyak ngat gambar2, aku letak kat album lah ye?





3 comments:

  1. memang trip yg tak dpt di lupakan..
    mcm mana lah pic laki bini tuh buleh tersentil kat situ kan? hik.

    ReplyDelete
  2. ciput nyer gambor!! bohla lagi..huhuhu :) shy shy cat plak..

    ReplyDelete
  3. jelez nih...bila lak nak melancong bersama keluarga

    ReplyDelete