Thursday, May 13, 2010

How la wehhh...

Aku dok mikir ni..
Aku stop jap kat guardian nak beli kapas muka, deodorant and pantiliner. Sumer barang kecik2 je, tup tup kena 18.90. Dalam purse ada 25 hengget. Alamak, beli barang2 itu je dah dekat doploh hengget? Aiyoooo.. Ama appa... mana pergi kuasa ringgit dan kuasa membeli aku ni?
Sikitnyaaa nilai duit akuuu....

Udahlah gaji opis ni lambat lagi.. bonus dcl 19hb baru kuar... Hehee.. Sedeylah makan gaji. Kita makan dulu duit kita tu.. lepas tu gaji baru dapat. Duit aku dah abis niiiii... Nak simpan, berapa sen sangat dapat menyimpan? Ni dah terpaksa ngeluarkan pulakkkk!!

Boros ke aku? Idakkk... semua tu keperluan tau.. Korang aku tak taulah. Tapi aku.. kalu yg basic2 needs tu pun dah mengabiskan duit aku, pe lagi kalu aku nak berbelanja2 kat baju ke, keronsang ke, majalah ke nanti? Pakat tak merasalah...

Nasib baik gak aku dah mulakan bisnes aku nih. Memanglah susah sikit mula2 ni.. tapi aku yakin, aku buleh berjaya.. Cepat or lambat, itu nombor sepuloh.. yg penting aku musti sampai ke sana!

No comments:

Post a Comment