Wednesday, August 04, 2010

Cantik menarik kau tetap da bomb


aku ni dah dalam kategori tua la.. apa taknya, udah 40 lebey kan, tapi aku baru je belajar cara2 make up. cara2 yg betui menjaga kulit muka.. tapi memang tak terlambat, sebab aku nak pakai muka ni sampai mati, so aku kena jaga.. setuju tak?

tak kiralah aku nak idup sampai bila kan.. akupun tatau.. tapi kata cik norli, beautician DCL tu, kita kena kenal jenis kulit muka kita, barulah kita buleh menjaganya dengan betul, haa..

patutlah aku punya muka semacam je, aku salah pilih kategori. ingatkan kulit aku ni jenis kering, tapi sebenarnya jenis kulit berminyak.. haaa.. jadi aku kena lah lebihkan cleansing and toner plak tumpu kan lebih kat tempat2 yg bermasalah... jerawat, jeragat and kulit tak sekata..
pastu, krim2 ni kena taruk senipis yg mungkin, sebab lagi banyak taruk krim, lagi kasi makan pada jerewat, so lebih gem gem lah itu jerawatttt.. patutlah at one point, muka aku tumbuh banyak jerawat cam cendawan lepas ujan kauuuu!

dengan sijil yg aku dapat tu, aku dah mula jalankan operasi aku selain menjual produk2 kecantikan dalaman, kini aku dah mula buat facial kat org2 sekitar aku.. aku tak caj mahai2lah, just 20 hengget je, very minimal charge tu, considering i will be using my sofea set to do it. lepas ni macik akan tambah keyakinan diri macik ngan muka yg lebih berjaga.. orait tak?

sapa2 nak buat facial ngan macik sila call tau.. 014 7242 338.

1 comment:

  1. I'll want to book ur time...one of these days...:)

    ReplyDelete