Monday, February 28, 2011

live testimony

haritu kan..
adalah sorang mamat ni, dia citer kat kami kisah mak dia..
mak dia idaklah tua benau, dalam 53 taun gitu.. tapi, mak dia ni dah sakit teruk
sakit dalam perut katanya..

pesal pulak, sakit apa.. kami tanya
dia bitau, mak dia ada ketumbuhan dalam perut.. cam fibroid, udah rupa cam ngandung 3 bulannn je..
haid tak teratur, kadang ada, kadang tidak, kadang sikit2 kadang banyakkkk pulak
kata dia..
asik sakit2 je sebab tulah.. pastu pi cek, doktor advise, kalu tak lega2 lepas kasi ubat, doktor
nak operate la..
hospital apa lagi, operate je suka deme tu.. abis, daripada menderita, macik tu setujulahhh...

tup2, mamat ni jumpa pulak ngan satu lagi mamat, nama rosman.. rosman adviselah..
kalu penyakit rupa ini, berkaitan dgn wanita, selalu sgt udah dia jumpa.
rosman soh dia bagi mak dia try set 5P, nak kasi perbetui sikit perjalanan dalaman macik tu..
dah tinggai beberapa hari je nak kena operate, last nampak perubahan..
rosman soh macik tu teruskan dgn amik bidadari pulak, sebab bidadari membaiki sistem peranakan wanita, clearkan semua haid2 terkumpul yg lama2 menjadi fibroid tu..
dah makan mende2 tu.. gi la deme cek kat spital..

tiba2 doktor kata.. sel2 fibroid tu tak menjadi laa.. dah jadi kecut, tak idup lagi katanya..
so, doktorpun amazed, dia tanya how... dia kata kalu gitu, takyahla lagi operate..
sebab itulah mamat ni kagum benau mamat ni dgn kehebatan produk2 rosman tu..

aku mendengarpun kagum gak, macik tu dah lega tak berpenyakit cam dulu.. semua dah teratur balik.. alhamdulillahhhh

tu la kisah benar yg aku dengar sendiri malam tu..

terus aku insaf..

1 comment:

  1. Salam, apa set 5p tu ye, sya pun ada masa lah fibroid.

    ReplyDelete