Tuesday, September 13, 2011

crazy craving

dear blog..


yesterday i had this crave for petai.. during office hour nih. adoi, inilah perasaan yg akak sekali2 dapat.. tak tahan kauuu.. akupun mula la berangan, nak makan nasi panas2 dgn ikan goreng or ikan masin goreng dgn petai je. so, akakpun baliklah dari opis.. sampai umah terus soh adik (ameer) gi kedai cari petai. sib baik ada.. legaaa.. kalu tak mau meroyan kena keluar ke utan mencari.. heheh. terus masak nasik, goreng telo mata 3 biji utk anak2 sekali (kanda lambat.. so tak masuk senarai).. ikan takde, goreng ikan bilis and cili api with bawang besau je. pastu tumis sawi and tomato dgn sos tiram .. tah apa2 punya combination daa.. tapi adik kata sedappp.. heheh. makanlah siap2 masak tu sambil tengok kasih alia.. wow.. ulam petai is sooo delicious!!




pastu pagi ni pulak, dah rasa nak nasi lemak.. adoiiii, bukan sembarangan ok, nak nasi lemak bungkus daun pisang.. haaa... nasi lemak tetek kanda panggel.. hehe.. maka bermulalah pencarian itu.. sib baik plaza sentral ada juai ini macam.. belilah tadi.. kenapalah akak beli sebungkus je, shd have bought 2 or 3 ke, baru puas.. tak abis, makan lunch pulak, kan?


gilo babas punya ngidammm..







bila dah dapat, baru boleh concentrate on other things .. dahsyat ke tak dahsyat..




once a while je akak buat ngidam nih.. hehe


2 comments:

  1. Mcm2 ngidam nya tuuu...pregnant la tu kot..:) :D

    ReplyDelete
  2. heheh.. syiera.. taklahh.. kalu pregnant ntah cemanalah agaknya permintaannya tu kan?

    tak terlayan kot!!

    ReplyDelete