Wednesday, April 11, 2012

borak2 di surau.. kau apa kabau?

aku bukanlah org yg byk sgt masa berborak time keje.. aku selalu curi2 masa sambil2 keje nak borak.  takdelah aku terhegeh2 pi tempat kawan2 nak borak2 panjang dgn dorang.  kalu aku ada appointment bisnes kan.. aku pilih time lunch.. nak present marketing plan ke, nak cerita PB ke nak bagi customer try PB ke.. semuanya aku buat time lunch or after abis keje, ptg or malam.  maklumlah.. aku paham sgt.. aku bekerja makan gaji... keje pulak melambak, mmg tak sempat kalu nak borakkk manjang.. haiyo.. 




aku buat keje, abiskan cepat2 sebab takmo keje bertempek2 kalu aku terpaksa cuti sbb abah aku or mak aku tak sihat.. tu je selalu sebab aku amik cuti.. terpaksa.. paham2 jelah.. org tua2 yg sakit ni kan.. kalu korang tak tau lagi, abah aku mengidap kanser paru2 tahap 4, sgt sedey kesihatan abah.. tapi tak mau dah duduk or pi cek di hospital.. lebih rela apa2pun di rumah, katanya.  kami redha dgn pendirian abah tu.. dan cuba bantu dia dan buat yg terbaik utk menggembirakan abah &  mak.  



tapi aku tak kisah kalu org bengang2 kerana tak senang.  mmg susah nak please semua org.  lagi2 kalu dah mmg bengang kat kita, kan kan.. cari cara jer... sebenarnya nak citer pasal sorang customer aku ni.. Kak Ai namanya.  ini testimoni dari dia sendiri.  sejak memakai PB, dia rasa ringan badan.  dia ni seorang pengidap sakit kencing manis and also sakit jantung.  dia ada appointment setiap bulan utk memastikan kesihatannya terjaga.




  dia memang mula2 beli dulu sebab kesiankan aku... ya allahh.. kau lindungilah kak Ai ini sebab dia telah membantu aku pada awal bisnes PB aku dulu.  dia mengaku mmg dia sgt susah nak turun berat, walau 500gram pun.. tapi dia rajin pi bersenam.. pegi berjalan2 di pagi2 hari sebelum pi keje.  selepas 2 bulan dia memakai PB, dia sendiri mengaku dah turun 4kg kau.. satu perubahan yg sangat ketara pada dia... dia sangat gembira setiap kali aku bertanyakan progressnya sesekali berjumpa dengannya di surau.  akupun tumpang gembira mendengar bila dia kata nak tempah baju2 baru sebab semua baju2nya sudah loose giler dan macam baju pinjam rupanyer.. ahaks.. suka tau.. 
yelah aku ni tak buleh kata aku makai balik baju lama.. nanti org bengang sebab dorangpun dah lama makai baju lama dorang (konsep dorang tak berduit nak beli yg baru.. hik and hantar surat layang kat aku sebab bengang..  adoi mmg sohih tak ckup keje punya p0mpuan).. 
aku berazam nak pakai ini satu hari nanti.. nanges tuu

itulah dia....aku tegaskan lagi di sini.. Premium Beautiful ini dapat memberi keyakinan kepada pemakainya.. yg penting kesihatan dalaman 70% dan kecantikan 30% akan memberikan 100% keyakinan diri..



dapatkan PB set anda sekarang, kerana semakin anda berkira2, semakin bertambah lemak yg ditakuti berpenyakit!




call / sms 014-7242 338, 
email suriani0621@gmail.com 
for free trial/consultation



No comments:

Post a Comment