Thursday, October 10, 2013

lets plan our vacation together darling!!



korang banyak lagi tak cuti taun? ada yg menimbun, kan, macam kanda tu. byk betul cuti dia tak berambik. ada tu tinggal 2.5 hari je lagi... nak pi bercuti mende kalu cuti ada 2.5 hari sedangkan bulan ada dua bulan lagi nak abis taun ni. haaa.. akak ada lagi 6.5 days.. sementelah akak ni mmg suka keje katanya kannn.. adoi.. i love my job.. is my motto.. amikkau.. u love it so much, u dowant to take leave right?

adoi, opis pulak soh clearkan cecepat. at least u have to have plans to finish up by december. mmm... mana den nak poei? takdo sapo nak bawak (nak yo poei dongan gang2 pompuan,tapi banyakkkk yo halangan eh..) ada tu kami plan,kak nita, ira and me.. my bfast gang tu. nak pi bandung.. hmm... tak jadi2.. last2 dorang kata.. we'll have to go in january 2014. hai laa.. kira takdelah for this year nampaknya pi overseas lagiii..

so, aku adalah plan nak pi pulau perhentian bulan doblas..
apeke pandai plan nak pi pulau kat tengganu tu bulan doblas di saat ribut taufan monsoon sedang melanda katanya.. so, the pulau will be closed nyahhh.. heheh.. batal lagiii.. ini plan aku dgn cousin aku la ni.. konon2 nak pi kami2 je. dia, anak dia, kaklong aku, siti and me.. kanda pun dah bagi green light kau.. hulamak.. cam best jer sesekali pi holiday tanpa pasangan tido.. aiyo.. heheh.. kanda oh kanda.. i know u mmg bagi je kan i pegi asalkan i balik kannn?
so, this one gone too.. abis lah.

now, my 6.5 days leave is remained as 6.5 up till now. okay, baru tingat, along ajak aku pi cameron highland. katanya tak penah pegi cameron.. sedih la pulak.. ehehe.. aku ni macam reti je nak drive ke sana.. harus tak adelahhh.. kalu nak pi pun, kandalah yg jadi ketua pemandunya.. aku pakat jadi tukang arrange hotel and others ler nampaknya.. but this pun only planning.. ntah bila ker nyer dapat buat.

pada aku cuti2 kat mesia ni dah best dah. i wish i could go to an island... any island in mesia will do. lepak2 kat pantai.. dok kat atas pasir tu petang2 beranginnnn.. borak2 dgn dia, pastu pi mandi lautttt.. mmm.. romantik, kannn? adoi.. beranganlah aku sorang.
dapat pulak kat pulau tu tido kat chalet betul2 kat tepi laut.. huiyo.. angin laut tu mengundang rasa syahduuu tauuu.. so, berjalan2 lah aku berpegangan tangan dgn dia.. cewahhh..

so, bandung cancelled, pulau perhentian also cancelled, now we plan to the nearest one we can achieve.. either pulau pangkor or pulau carrey.. kat pelabuhan kelang.. ada ker? well.. mana2 pun kalu dengan org yg kita sayang tentu syiok, ye tak? kanda kata nak pi KK ujung taun ni.. ujung taun tu maknanya 31 December kottttt?

well.. i m looking forward to spend the whole day bawah ketiak dia.. ok tak abang? kita honeymoon?













No comments:

Post a Comment