Tuesday, May 14, 2013

patah seribu hatiku bila mengenangkan..

suka giler lagu ni.. mendayu2 berirama mendendangkan isi hati penyanyinya..
 
Lirik Lagu Patah Seribu
- Shila Amzah


Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah kulupa
kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua
bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu
dan juga buat diriku
Pergilah…


lagu ni takde la kena mengena dgn aku sbb aku bukannya bercinta yg kena tinggal ke per kan.  bofren aku dulu sebelum kawin pun tak penah tulis pada aku suratpun..heheh.. tak patah seribu lagi hati aku ni tapi still kena tabah sebab dah lebih dari seribu patahnya.. ahak.. you wanna know why aku jiwang nih.. perasaan hangin sbb kanda semakin lama semakin tak berapa nak kisah bab nak bermanja2 an.   (tak termasuk nak main,ok.. cer jgn cepat buat conclusion)  .. bab nak bertanya kabar, or bab nak tanya awak sihat ke, sakit ker, dah makan ker.. cemana awak, ada cukup belanja tak.. nak pi situ sini.. 
gurau2 laki bini tu idaklah kedengaran pun lagi.. mmg for the last 5 years kira dah takde la itu semua.  unless if our conversation is with others around.  akupun selalu amik kesempatan jer bila ada org nak rasa kemanjaan dia.  hahaha.. so very bad of me, kan?  and so very hypocrite of him.  i can always kira how many times dia nak suap aku makan since kawen you.. hahah..
oh so pathetic my love life. 


laki aku mmg macho.. hensem bak kata sesetengah org.  dikenali sbg lelaki yg sgt disukai ramai di tempat kejenya (mengikut kata ofis mate dialah).. tapi kat umah.. seorang yg sgt dingin.  aku dah malas nak cakap dah or nak gegurau dah so be it laa.. kalu rasa nak sayang aku as your wife.. tulah... kalu tak nasiblah.. aku terima jer.  yg lain2 aku redha je.  org kalu takde kat situasi aku.. takkan paham.. katalah apa2 soh aku pikirkan kebaikan dia and ingatkan kisah2 manis dulu2.. yes, aku dah buat... now masa utk terima saja.. maybe Allah duga aku cara cam ni la kot.. aku mmg redha dah. 
so... nak hoo haa berseronok borak2, kawan2 la tempatnya.  some times if i am with him alone or at home, aku rela diam saja daripada borak and menjadi hangin dan bersentap dingin dgn kanda.  anak2 pun dah paham.  kat umah, aku rela tengok tivi dlm bilik dari dok sebelah dia and senyap tak menikmati citer dgn penuh semangat sbb dia itu ada di sebelah dgn seriusnya.. it can't be that bad, su.. yeah it is bad.  for me at least.  aku nak manja2 dgn laki sendiri tapi tak dilayan.. selalu saja ditolak.. aku terima and aku adjust la serba sedikit.   sib baik anak2 and mak and adik badik aku ada and all my frens can always melayan aku.. abis terukpun nangis je la sendiri... huuwaaaaaaa..

No comments:

Post a Comment