Monday, February 20, 2017

kesederhanaan

ku mimpikan kedamaian
di dalam kesederhanaan satu kehidupan
ku rindukan kemesraan
bersama senyum keramahan tiap pertemuan

bila renungi hari yg berlalu
menyesali dosa yg berlaku
sering di bawa kesedaran diri
kesilapan serupa berulang lagi

waktu dan persekitaran
membawa kita meniti alam kedewasaan
dan bermula dari sini
tak mahu lagi membiar diri diulit mimpi

sayang
denganmu rela kutempuhi suka duka kehidupan ini
hanya kesederhanaan dirimu
yang kuharap kau pertahankan selalu






best lagu ni.. lagu ni masa den muda2 dulu, tak ingatlah taun bilo, tapi azlina aziz dgn sapa ntah nyanyi, bukan azman la yg pastinya. sebab dia nikah dgan azman abu hassan rasanya.. ye ke?  ntah cemana kisah hidup dia sekarang azlina aziz.  masa tu byk gak gossip pasal dia.  penah bercinta dgn jamal abdillah.  pehtu mak dia normadiah cam tak setuju ke apa ntah.  aku plak baca majalah gossip tak berapa nak dapat sgt masa tu.  so, mana2 yg dapat je la cerita kann.. azlina aziz pd aku sgt cantik dan bersopan santun.  suara dia pun sgt sedap and unik kau.  adik dia pun sama, liza aziz.. suara mmg superb.  anak2 normadiah dgn aziz jaaffar (ye ke?  acik lupo) mmg masing2 berbakat cam mak pak diorang.

ayat2 liriknya bila dah tua2 ni baru kena kat kepala otak aku.  bila kita sayangkan seseorang, kita rela je buat apa saja dengan dia.. susah senang, payah derita sakit sedap dan macam2.  takkan kita mengeluh walau susah, sebab kita sama dgn yg kita sayang.  for me, and i guess for all other women out there too, kalu kita dah sygkan lelaki itu, kita mmg takkan berkira.  tapi once our trust has been broken.. takdelah lagi rasa itu.  buat apa2 pun dah tak best.  kalu bg peluang pun tak nampak berusaha bersungguh2, maka kenalah kita redha je, yg Allah mmg nak uji kita dgn lelaki yg pernah kita sayangi itu.  tahankan dan sabarkannnnn.






No comments:

Post a Comment