Thursday, July 11, 2013

kisahnya

Ramadan dah 2 hari.. ok jer.  Makan cam biasa.. haha.. patut update pasal nak tambah amal ibadah.. hee ni tak.. citer makan plak.  Mmg taun ni nak kurangkan makan sbb nak slim katanya.. so amik peluanglah bulan penuh barokah ni utk ituuu..  so.. kita amalkan makan kurma or yg ringan2 je ok?  Tak mati lah.. kurma tu sgt byk khasiatnya.. okeh??

Kalu taun2 dulu mmg gigih baca quran and nak khatam dlm sebulan bila bulan puasa tauu... huih.. sonok bila dapat khatam bila ujung2 ramadan dulu..and dah mcm amalan tiap2 ramadan nak katamkan lagi.  Taun ni blum mula lg.. naper ye?  Ntahlah..  hati x tenang agaknya.. hai la. Tuhan saja yg paham hati aku ni.. Dia jugaklah yg pegang hati setiap umatNya..  kau lembutkanlah ya Allah hatiku dlm menjalani ibadah dan mencari redhaMu.  Byk yg aku nak mintak dgnNya.. mintak mintak dan terus mintak sbb hanya Dia saja yg boleh penuhi semuanya..  mmg betul jika mintak dgn org setakat 2, 3 kali bulehlah org layan.. kalu lebih mulalah deme meluat.. ye tak?

Makin byk dugaan hidup bila dah lama berumahtangga ni.. anak2dah meningkat remaja.. kita plak dah meniti senja.. hee.. rumah kta pergi.. kubur kata marii.. tu dia.. Sedangkan aku masih perlu  utk disayang dikasih dan dicintakan smpai mati tau... rupa2nya Allah kasi ujian yg lain plak.  Kau terima dgn redha dan usaha mengatasinya or kau pasrah je dan terima segalanya.  Rasalah sakit tu sorang2 or usahalah nak baikinya.  Pepehalpun semua masalah yg dtg dr org takkan kita sensorang boleh settle de.. musti nak dua2 pihak buat tindakan.. How?  Kalu dah bincang dan dah setuju.. carilah jalan utk ubah.. aku usaha buat yg terbaik dah.. mintak doa jugak dgn Dia moga menjadi.   Ada jugak gang yg bagi tunjuk ajar dalam hal2 ni.. aku ucap byk2 timakasih.. Allah je yg balas jasa korang tu.. tp haruslah sama2 usaha... hmmm.. harapannn.

Kalu dah xpek nolong.. harus bgaimana lg??

** kalu entry tarak gambar tu adalah krn wa tatau buat setting kat tab ni.. huhuu.. can some one show me??****

1 comment:

  1. Salam Kak Su...

    In life ada up and down..kan kan kan. Be strong k...I know u can DO IT!!!

    ReplyDelete