Monday, January 13, 2014

berenang2 ke tepian..


korang suka sukan tak?  aku pilih2 jugak.. since kecik aku mmg minat sukan.. sekolah rendah, rumah kuning, aku lah selalu amik bahagian lumba lari jarak dekat 100m, 200m and 400m x 4 - berganti2 la tu.. kalu long distance tu aku mmg tak berapa nak suka.. tak larat.. ntahlah.. tapi tulah.. bila sukan, abis terukpun gangsa laa.. tak menang pun selalu.. well tulah dia pertandingan.. ada menang, ada kalah.. ada belaka.  So, sejak dah kerja, aku masih kuat bersukan utk company aku.. mcam kat my first company.. permata merchant time tu.. skrg dah nama affin investment.. aku main netball, main tarik tali and few other sukan track masa bank inter games.. menang kalah tu tak ingat dah.. hehehe.. lamo gilo dah weh.. but.. the point is.. aku mmg aktif sukan.. 

tapi kalu korang tengok badan.. mungkin tak cayer kot.. heheh.. i guess bila dah beranak pinak, semua sukan pun dah tak berapa kuat sgt.. tulah dia.. but when i joined pwc in 2004, aku aktif balik.. main netball and main futsal and also tug of war.. aduhai.. awal2 masuk tula.. pi training sana sini.. but i really enjoyed.. ni dah 10 taun aku dgn pwc.. aku tengok je la dorang yg muda2 pulak main.. aku sokong dari jauh jer.. keh3.. aku dah join sukan pun sekarang utk diri aku sendiri je.. utk kesihatan diriku utk fitness and utk body yg cantik..apakahh.. mapuh muntah korang baca kann?  hehehe.. well that's the fact.. if badan sihat, ia terpancar di muka maa.. tu pun puas aku buat senaman muka tauu.. mapuhh.. keh3



sejak dua menjak 5 taun kebelakangan ni, aku dah mula jinak2 kan diri dengan sukan renang.. ala2 panda lela renong.. korang kenal ke?  ehhehe.. sapa tak kenal gi lah google.. aku mmg dah mencintai sukan berenang2 ke hulu dan dan ke hilir sejak itu.  

Mula dengan mandi2 kat kolam hotel, aku sudah terpikat.. anyway.. swimming mmg baik tuk kesihatan jugak.. seluruh body akan bergerak, tanpa menyakitkan pinggang/urat2 badan  if u buat erobik dalam air... apakah.. heheh.. aku akan pi berenang if ada kesempatan.  ajak ameer anak kecik aku tu. mmg dia suka sgt.. penah kami pi berdua je and we enjoyed ourselves. kadang2 pi dengan siti sekali.. dgn along sekali... syok lagi berenang dari pi jogging.. heheh










No comments:

Post a Comment