Wednesday, February 19, 2014

salahkah salahkah salahkah..

dari jauh ku berlari mengejar mimpi2.. berat rasanya ku dapatkan semua.. dari situ kusadari.. mungkinkah saat nanti.. cintanya kita berdua.. bisa kumiliki.. salahkah salahkah.. salahkah salahkah salahkah... salahkahhh?


biarkan dunia berputar... seiring waktu berjalan.. sampai saat nanti tiba..ohhh..  waktu merestui.. cinta yg terlarang.. untuk kita berdua.. aaaahhh..

penah dengar lagu rossa and hafiz ni kan?  cam best jer.. cinta terlarang katanya.. heheh

sekarang ni tengah byk masa, bulehlah den letak lirik sambil2.. sok kot2 dah bizi.. update pun idak.. heheh.. nasib la labu..


nak citer kes hari senin.  kan aku nak start bersenam balik on monday.. nak jadi kisah dgn penuh semangatnya pegilah aku ke gym yg terletak like 5 minutes walk saja from my office, ye loh.. dekat opis senang sikit kann.. so.. aku pun pi lahhh.. check in bagai kat fb.. pastu tukar baju, cari kasut, keluarkan.. sekali cari seluar trek.. tak ado.. boleh?  nak golak lagi den haaa.. adoi laa.. cemano bleh takdo suar dalam beg gym den ni.. huuu.. kisah kasut bawak lain2 pasangan buat den berhati2... ini tak de seluar.. adoilahhh.. ini mesti kes faktor usia la.. pelagi.  baru tingat.. hari jumaat aku ada janji dgn kaklong maza .. nak pi main badminton kat  BBS on saturday.. so, aku pun keluarkan trek tu dari beg and put in another bag and took back home.. pastu lupa giler nak gantikan on monday.. terus je pi keje...  pastu abis keje terus pi gym.. kononnnn..

apo la kan.. dah sampai gym, rugilah tak buat apa2.. so akupun mandi je lah.. heheh.. dah mandi masuklah sauna dalam 20 min.. adoi..  lama giler tak masuk sauna.. rasa cam lembik badan dah kena wap tu.. huuu.. mmg lembik.. abis tu nak watcemana.. redha je lah, atas kelalaian sendiri tidak mengecek beg gym kannn?  
masa aku dah siap2 nak balik, staff kat reception tu tanya.. cepatnya aku workout.. aku citer kat dia.. dia gelak jer.. heheh.. nasib den laa..

okeh.. insaf dah.. make sure u check your things ye su?
semalam pulak aku sempatlah join kelas banghra.. yeah.. aku cam suka plak kelas tu.. rasa cam kuat benau bergerak melompat style banghra la kan.. nampak kat tv dorang buat cam senang, cer ko terai.. kalu badan cam aku ni yg comel and montel ni.. memang giler best la kan.. dengan tangan di angkat ke udara sepanjang masa.. harus lenguhlah lengah gebu aku nihhhh.. aduhaiii.. bestnyaaa.. (nak kasi positip).. terasa peluh melimpah ruah keluar.. baru best buat exercise kalu baju basah.. berbaloi2 katanya kannn?


ntah bila la badan aku ni nak turunkan lagi 20kg tu.. mengapalah susah sgt.. at one stage cam tak bergerak2 dah jarum timbang tu.. rasa aku nak hentak kasi pecah.. heyy.. ganeh bebeno... taklah.. tu tulis jer.. aku idaklah rupe itu.. aku sedar diri.. makan banyak, makan enjoy... senam kurang cemananya nak turun.. kan kan?



i guess what is important is that, i keep on doing it.. slowly but constantly.. in sya Allah akan turun, but make sure i eat as i shd saja.. ngehhhh.  bila dah umur cam aku ni.. mmg keeping fit is soooo important.  i guess at any stage also u need to be as fit.. ye tak?  aku nak buat banyak mende lagi dalam hidup aku ni.. in sya Allah..



tapi aku dok pikir, bila la kanda nak join aku start exercise.. ada kata nak start main badminton haritu.. tapi sampai ni.. haram nak sama2 pegang reket.. how is that?  mmg lah cuti tu cuti, but cuti tu lah masa utk kita amik peluang beriadah.. mmm.. i guess dia lagi suka lepak2, pi mancing sampai itam di tengah laut tu baru best.. well.. mmg dia takde pun inisiatif nak sama2 dgn aku.. yg dia nak.. cuma pi pasar, minum kat pasar and then tido during weekends.. apolah punyo bosan.. bila cakap ke dia.. alasan dia.. dia penat keje.. well.. sapa yg tak penat?  lama2 aku sendiri sudah bosan ngajak.. up to you lah kanda.. i will always be here if you wanna join me.



No comments:

Post a Comment