Monday, November 24, 2014

cinta kasih sayang

Hai alls.. pekabau?
Korang dapatkah kasih syg yg korang perlukan?  Dapat?  Oh baguslah.. tulah yg buat korang lebih senang idup dan hati lapang dan tenang.  Nak citer kat sini harini kisah aku semalam.  Aku rasa sungguh bodoh dan sungguh tak dihargai.  Why kenapa ko pikir gitu?  Kerana aku cuma ingin dicinta dikasih disayang dan diberi perhatian tapi org itu tidak mempedulikan.  Aku harus menyalahkan gajet2 yg ada yg sangat mengganggu hubungan kerana pengguna gajet itu lebih mementingkan konsentrasi pada game dan tidak mengendahkan org sekelilingnya terutama sekali aku yg mmg ingin berkomunikasi dengannya.

Aku dah siap mandi.. tau yg kami nak pi sarapan kat pasar tapi aku duduk dulu depan dia.. tanya kenapa tak makan semalam nasi macam tak luak pun sejak semalam.. abg tak makan ker?  Diam.. tit tut tit dok tekan game candy crush tu.. aku tanya lagi.. aku pasti dia dengar tapi dia teruskan juga menekan2 skrin yg berwarna-warni tu.. yg sungguh mengasyikkan tu.. aku kata.. abg main lah terus game tu ya.. saya ni macam tunggul jer cakap sorang.. tak guna saya ada kat sini.. abg teruslah main jangan pedulikan saya..
hati aku tiba2 jadi sangat2 sakit.  Jadi sangat2 tak diperlukan.. jadi sangat2 marah kenapa candy crush itu lebih menarik dan lebih membuatkan dia leka dari melayan isterinya menjawab soalan.  Dari berbual dengan isteri dari melihat isteripun sudah tak berapa mau lagi.. melainkan tunduk melihat skrin henfon itu.

Kau tak perlukan aku lagikah?  Aku tak secantik game itu warna warni dgn bunyi2 yg menarik.. aku mmg dah takde potongan lagi.. melainkan potongan2 lemak yg tebal di perut pinggang dan lengan.. semua sudah tentulah kerana aku ini sudah terlalu lama menjadi isterimu?  Hancur luluh hati saat itu.. mmg tak boleh aku bendung lagi.. bersaing dengan games dan gajet mmg aku jatuh corot padanya sebab aku ini sudah jatuh nilai di hatinya.  Sedih yang amat aku rasa.  Aku lari tinggalkan dia.. dia tetap kata awak ni apalah.. awak ni .. ntah apa aku dengar itu saja ayatnya setiap kali aku komplen.  Sama.. defending himself as "awak ni kenapa?".. macam aku yg sudah termakan racun yg buat aku cakap yg tak sepatutnya aku cakap.  Aku msg along aku ajak sarapan so along pun ready.  Aku tinggalkan dia supaya hati aku tak sakit dan supaya dia rasa bagaimana jika aku tak ada..

Dan sekarang aku pasti.. dia mmg tak pedulikan aku..

Malam aku balik rupanya diapun keluar juga.. aku tggu dia balik.  Aku tanya kan lagi apa yg berlaku.  Dia buat macam tak ada apa berlaku.  Aku tanyakan juga.. apakah dia sudah bosan dgn aku.. jawapan.. awak je yg selalu pikir begitu.. sedikitpun tak memandang muka aku bila dia jawab soalan aku itu.. kenapa taknak pandang?  Bersalah?  Hmm.. mungkinkah ada yg lain yg sudah bertakhta di hati dia?  Sampai dia dah tak pedulik apa saja nak buat pada aku?

Katalah yg aku suka sangat pikir negatif.. dr mana datang pikiran negatif kalu aku hari2 nmpak dia lebih suka games dari aku.  Lebih suka layan grup wassap dari bual dengan aku.  Bila2 aku tanya dia akan marah2.. bila aku tanya.. semuanya dia jawab biasa jer.. tak tahukah aku yg kau dah malas melayan aku?  Bodoh sangat ke aku nak menilai?
Aku dah tak larat nak tanya lagi.. mmg salah aku lah semua ni.. aku mmg bukan isteri yg baik.. cukuplah.. aku ni harus terima apa saja yg ditakdirkan utk aku. Aku perlu sabar byk2.. perlu syukur ada dia sbg suami.. perlu redha dgn ketentuan Allah utk aku. Ya.. begitu.. tabahlah.. sabar sabar sabar

Kasih sayang turun 75%.. down down down.. semilan belas taun sepatutnya mengeratkan lagi tapi aku rasa sangat jauh dan menyampah.. maybe dia 100% pulak nyampah kat aku jugak.... ya Allahh Astaghfirullah.. Kau saja yg Maha Memahami hatiku ini..



2 comments: