Wednesday, October 21, 2015

Perempuan seperti aku ini..

Assalamualaikum wbt.. lama x menulis.  Maybe time dah masa utk i tulis lagi utk tatapan peminat2 i semua.  Sebenarnya bila i terasa gini, i mmg kena tulis sbb kepala akan berdenyut2 nak mengeluarkan ayat2 utk ditulis haaa..

Mengapa
Ku mudah terlupa janji2 kita kali pertama
Mengapa
Aku yg tidak setia
Mengapa
Mengapa
Mengapa

Terlalu byk soalan dalam hati i ni   nak mula tanya mana dulu yek?  Awie pun mmg byk tragedy berlaku kat dia bulan oktober ni kan?   Tragedy can happen.. yeah, it really can.

Bahagialah bila
Kau masih punya mimpi
Hidup hanya sekali
Berikanlah yg terbaik
Merindukan purnama
Bertahan walau di dlm duka
Bersyukurlah kita
Masih byk yg sygi kita

Sonok mendengar lagu2 yg ada dlm tipon pintar i nih.. semua lagu2 pilihan, so dengar 148 kalipun bait2nya tetap menarik hati i.  So bila ada background lagu saat menulis, rentak tulisanpun akan jadi ikut lengguk2 lagu tu jer.  Lagu macam syair atau gurindam yg boleh membuat kita tenang, happy dan layan jiwa kita yg kdg2 suka duka lara bahagia derita.

I kat dalam tren sebenarnya nih.  Ye lah, apa lagi selain layan tido, layan fb, layan baca tafsir, i suka amik masa ni utk menulis.  Selalu idea mmg mencurah2 time pagi.  Sebab otak fresh lagi agaknya.  Alhamdulillah masih boleh mikirkan ayat2 utk dituliskan.  Masuk taun ni dah 10 taun or maybe 9 taun i nulis blog.  Ntah sapa lah yg membacanya.  I nak kata thank you pd yg rajin membaca nukilan i yg ntah apa2 ikut mood.  Lately mmg citer2 sedih sbb i ni dah jadi penyedih.  Nak tulis ikut hati mmg kdg2 jadi sedih, tapi buat apa ek?  Kita kena buat org rasa bahagia atau buat org rasa suka bila membaca.  Buat org dapat ilmu walaupun kita sendiri takde ilmu pun.  Kita share mende2 yg kita baru belajar dan akan amalkan jugak.  If ilmu tak amal itu adalah satu kelalaian yg nyata.  Pernah satu masa ada sahabat menegur cara penulisan i yg macam serius tapi tak serius.. macam tak bersungguh2.  So i amik teguran tu utk perbaiki lagi sikit2.  Tulis bukanlah satu yg susah bg i .. sebab i bukan nak publish kat majalah or what, just nak mencatit apa2 terjadi atau yg i inginkan terjadi.  Ye tak?  Kalau yg membaca tu rasa nak komen, i mengalu2kan.  I am an open person.  Thanks so much to sahabat itu yg sudi menegur.  Entah dia baca ke tidak blog i skrg ni i pun tataulah.  I cannot track pun.  Anyway.. my life is going on a very challenging route since i started my business.  It's something new but it is really something that i really enjoy now.  Business is not as great as i want it to be, but alhamdulillah.. there are jobs still waiting and will be coming in.  Ada jer.  In sya Allah.  Keep doing your thing and i m sure Allah will not let us down if we keep doing our duties to obey Him.  I m prettty sure on the "rezeki" part coming from Him.  Banyak lagi yg i kena belajar, slowly and steadily.  Jangan gopoh, jangan takus.  Take it one step at the time.. kann?

Dah la tu dulu.

I tggalkan uols dgn pic i masa dinner utk rai kan graduates line2 surveyor and it's kind.  (Tak tau apa nama course ni yg lengkapnya.. eheee).  But we were there to enjoy the party as invited my our lovely and charismatic fren, Beezma.  Thanks so much.  Once a while mng seronok pakai baju glemer2 ( ye kerrr?).. and makan2 ramai2 cam tu..







No comments:

Post a Comment