Wednesday, November 18, 2015

tersepit arhhh

haritu hari pertama di korea.
sampai dari airport, kita terus naik tren pi ke stesen apa ntah.  aku mmg tatau or tak ingat langsung apa nama stesen tu.. yg aku tau mmg folo je gang2 semua yg lebih arif.  aku bawak 1 luggage bag je.. yg lain2 ada 2 and more.  maklumlah.. they all mmg plan nak shopping kauuu..

sampai kat stesen tu.. dah la beg besau2.. nak bawak pi our guesthouse tu nak naik tren.  ingek kot dokek.. hehehe.. tu la pengalaman.. sekali punyo la jauhhhh.. tren ey pulakk, copek, pantas dan sistematik.  jauh la sgt dr msia punyo tren ni kan.. yo la, jgn nak compare..

copek2 masuk ramai2 dalam tren.. tibo2 sorang kawan den, kay, tersangkut kat pintu.. tolak2 dapat masukkk.. tapi 2 org lagi dah tinggal kat luar tren.  bukannya pintu tu nak terbukak lagi.. terussss je jalannn.. aduyaiiiii..

kami turun kat stesen sinseoldong and wait.  wait and wait.  punyalah nervousnya nunggu 2 org lagi kawan.  dag dig dug.  aku dok diam jer, tak tau nak kata apa.. hati tu berkata2 je.. dorang dua org tu tentu tau mana nak tuju bila naik next tren.  satu tren lepas.. tiada, dua.. tiada.. last2 ketiga, baru ada.. ya Allah.. alhamdulillahhh.. lega giler.. nangis aku peluk si amie and nora.. sedihhh.. dan syukurrr.. dorang pun macam2 dalam pikiran masa tu.. hanya Allah yg tau.








No comments:

Post a Comment