Monday, July 04, 2016

selamat hari raya 2016

taun ni raya will fall on wednesday, in sya Allah.  harini senin.. blom rayo lagi.  so, den kojo.  esok baru den cuti..eheheh.. beritau jugak la kan.. supaya org tau.  heheh. tu la tujuan den buek blog.  buat ingatan diri sendiri je banyaknya.. org lain mana kisah.  pagi ni nak pegi keje lepas sahur, lepas subuh, lepas ngaji . nak tido sekejap.  mmg mata tangkap syahdu la kan.  heheh, tp memandangkan aku keje, aku bajet2 la tido kejap je.  laki tak keje, so aku pikir dia akan tolong anto aku, takyah smpai opis la.  kalu merempit copek yo sampai.. tapi aku takkan mintak smpai opis, sampai batu keb cukuplah.. aku naik tren.  balik kang, if dio amik, amik gak kat batu keb.. or if dia semangat cam last week, nak aku balik copek samo2, dio amiklah kat opis.  akupun mujuklah dio.  ehhhh.. awak bawak ketalah.  hmmm.. akupun pikir.. eh, kenapa la kau masih berharap ke dia su?  dia takkan mau der.  tido lagi baik laa.. hahaha.. mmg pun aku tau dia suka ngat tido.  tido tido tido.  kalu akupun maybe akan teruih tido kalu tak keje.  so, aku keraskan hati.. sedih ya sedih, laki takmo anto.. sementelah dia tak keje mmg nampak dia eloklah mengantar.. tetapi seperti biasa.. aku fail.  mmg ada yg akan kata jgn la mengada2 sgt, pegilah sendiri.. macam tak biasa.. ada yg akan kata.. tak kena cara mujuk la tu. well.. aku patut takyah berangan la nak manja2 dari laki yg dah takberapa nak laki tu.. ekekeke.. silap sendiri.  tahan je la diri dr meminta apa2 dr dia.  buat sakit ati sokmo lah haa..

pegi keje la aku cam biasa.  lepas ni, aku mmg kena belajar men"seorang"kan diri.  ehhh, bukan selama ni pun aku seorang  ke.. ekekeke.. teruskan lah bertabah ye su.  if this is what life is told about your life, so be it.  terimalah dgn hati terbuka.  beberapa hari lagi dia akan tau nasib dia.  masa tu, cubalah pujuk aku.  see if i can turn back to him.. no no no.  walaupun aku dah bagi peluang, kau tak reti2 mengambil sebaiknya.  ujian2 kecik pun kau asik fail.. kau terimalah ye abangku sayang... babai lah dariku!!

mungkinkah ini raya terakhir aku bergelar isteri?


pic di hari raya seketika dahulu, anak2 sedara aku yg depan2 tu semua comel2 kann?  


No comments:

Post a Comment