Tuesday, September 20, 2016

demi cinta

sapa yg korang paling cinta sekarang?
dah tentu2 lah suami or isteri or isteri2 korang kan?
if bolom kawen, tentulah bofren or gepren korang kan?
if korang dah takde napsu nak kawen, tentulah anak2 and family members yg korang paling cinta kan?
eh, kenapa aku bawak citer ni yek?
hantam sajalah.. takde mende nak tulis.

kadang2 cinta ni dah lama.. dia jadi makin lama makin kuat
kadang2 cinta makin lamo makin takdo..
makin tak kisah
kadang2 terasa nak balik macam dulu2... macam masa anak masih kecik2
sama2 main dengan anak2.. gelak2 tengok kerenah anak2 membesar
kadang2 terasa nak balik ke zaman sebelom ada anak, pi berjalan berdua, merata2 pi berdua.. naik bas ke naik kereta ke, and even naik motosikal jer.. mmg sgt adventure masa tu.
teringin sebenarnya nak spend masa dgn dia berdua je..
sebut jugak kat dia.. adakah dia melayan? tiada lagi
macam tak berapa nak kisah.. as long as ko dah bini, takyah la ko susah2 nak mintak apa2 perhatian lagi dari aku.. dulu kan aku dah bagi segala kebahagiaan kan kan?  mcam tu la.. bila tanya lagi.. harus la kena marah.. lama2 jadi bencik
nak berpisah rasa bila org dah tak heran kat kita
hahahaha.. senang ke nak berpisah.. payah wehhh.. 
kadang2 rasa cam lari je lah.. mikir balik, nak lari mana ek.. rumah tu rumah den.. balik kang dio ado lagi.. pundek sungguh.. tapi kalu citer kat org.. berdosa kau buat gitu tau.. tak cium bau syurga... 

arggghhhh.. selama ni mmg cium syurga la ni.. 

nak keluar dari semua ni, dah tak mampu.. dah usaha.. tapi dia nak pulak cuba berubah.. bagi can laah.. tapi rasa cam .. hmmmm.. hampehhhhh

cer dengar lagu nih, demi cinta by, izat lazim.. beshhh.. 

ku sedar ku berdosa
kerna sering menyakitimu
membuatkan
kau terluka
berteman rasa kecewa

walau berdepan derita
kau selalu terus setia
dan bertahan demi cinta
yg pernah ku janji dulu

besar salah ku pada dirimu
tak terbanding kasih yg kau beri
dan tetap menggenggam erat cinta

sayang
kaulah cahaya
penyuluh jalanku utk kembali
dan pegang pd tali cinta yg pernah kulafaz dahulu

sayang
buka hatimu
biar ku rawat segala deritamu
agak kita mampu terus hidup
nikmati bahagia

walau berdepan derita
kau selalu terus setia
dan bertahan demi cinta
yg pernah ku janji dulu




No comments:

Post a Comment