Tuesday, September 06, 2016

nasi goreng kampung

baru balik dri makan lunch.  makan kat mana?  makan kat lombok.. eh.. lombok tu adalah satu gerai kat tepi pasaraya srikota near brickfields.  makan apa?  makan nasi.  nasik goreng kampung.  kat situ kami selalu makan nasi goreng ayam kunyit.  kdg2 ayam goreng kunyit tu digaul sekali dgn nasik.  kdg2 kami asingkan nasi putih dengan ayam goreng kunyit tu.  semuanya pun sedap. tapi tadi kami try makan pulak nasik goreng kampung. hahaha.. tulah dia.  selalu makan berdua je dengan shira shahira.. tapi sekarang gang dah bertambah, dengan zainun sorang lagi, jadi bertiga.  apa2 kami makan, zainun pun makan sama, so senang nak order.. nasik goreng ayam kunyit tiga.. makan sesama.  heheee, kenyanggg, alhamdulillahhh.  harga? oohhh..mmg murah beb.. selalunya harga nasi kunyit ayam is RM6.50 with air sekali, tapi tadi cuma RM5.70 je kami makan.  alhamdulillahhh.. murah dari biasa ngkau.. suka tak suka tak?  tak suka nak buat cemana.. hehee

harini byk keje.  tapi sempat gaklayan kawan2 berborak kat wassup.  aku selalu cari masa or luangkan masa buat berborak dengan kengkawan.  kawan dari port klang.  kawan dr chukai, ganu.  yg hensem, yg renek, yg gitu, yg gini.. ekekek.. kawan belaka semua, jgn milih2 sgt.  kita pun dipilih org jadi kawan tu dah baguih.  bila kawan dgn lelaki, aku selalu tengok cemana bini diorang.  cek manis ke garang muka2 bini diorang.  tengok lak anak dorang berapa org.  ada tak anak ramai lebih pada 5 orang?  kalu ada.. wahhh.. memmang subur la kawan2 aku tu.  sama gak kalu kawan dgn yg ppuan.  cek gak hensem ke dak laki deme.  ada yg mmg laki deme hensem bona.. dari awal kawen mmg nampak kemas, bajet hensem bona.  begitulahhh.. bila kita kawan seorang.. yg datang dengan kawan yg seorang tu adalah pakej mereka sekali, kannn?

tu je, k bai.



No comments:

Post a Comment