Friday, October 07, 2016

jumaat yg dinginnn

semalam dah janji dengan laki nak pi sesama.  laki kata ada keje yg nak cepat, so.. kena kuar awal if nak pi ikut dia naik moto.. aku tanya kol berapa awal tu bang?  kol 7.. jawabnya.. ek eleh.. aku ingat awal tu macam 6 pagi ke.. 6.30 ker la kan.. ekekek.. 7 tu kira biaso laa.. dah siang.  lain macam laki den kann?  so, siap2 by seven nak keluar, tiba2 bukak pintu upernya ujannnn... laki dah siap pakai baju ujan pun kau.. dia kata... awak kena naik ketalah pi keje.. hmmm.. Allah Allah Allah.. aku dah siap dengan jeket tadi.. teruslah berjalan menuju ke kereta kembara kesayangankuuuu..

lama gak tak naik tren.  sejak laki den sedar nak kena jaga keselamatan aku kot.. ekekek.. ontahlah.  org kata pi keje sama2 dapat mengeratkan hubungan.. hmm.. kalu dengar dia bebel berat aku kat belakang.. aku pun kdg2 macam tanak dah naik dengan dia.. tapi now dia dah insaf kot.. tak de la kata susah nak kona baring ke.. susah nak cilok ker.. takde pulak.  pobly dia dah lupakan sebab rasa tanggungjawab itu lebih berat dari aku yg berat.. kennn?

sampai kl sentral 8.20.. nak bfast kat swiss oven dah berkira2 sedapnya kopi.  tapi ramai sgt beratur.. tak jadi. teruskan jalan sampai plaza sentral.  beli koteaw goreng basah dgn paru berempah dgn sambal tumis.. beli air teh ais and kuih2 sikit.  terus gerak ke opis.  mmg sojuk and i yg sukakan cuaca sejuk ni teruslah naik ke opis.. lalu membuka jeket.. mengisi bekas air dengan air kosong and makan ubat . settled down.. bukak pc.. baru makan.. dapp.. sambil bercerita dgn kak saba.. hehee..

tiba2 teringat kat shira shahira yg pi NZ dah dua minggu tak balik2.. rinduuuu.. takde gang nak sapan and oso nak lunch pun dia takde.  tengok pic2 ira mmg syiok sgt berjalan.. kalu tak, takkanlah dia suka ngat travelling kannn?  den pun terikut2 hobi dia tu.  tapi NZ baru2 ni mmg tak dapek nak ikuttttt.. sodeh.  memandangkan byk hal yg perlu dipertimbangkan... huhuu.. berseronoklah ira ye.. akak rasa akak join ira taun dopan.. in sya allah .. dgn kak ita sekali.. bak kata nora danish.. kita enjoyyyyyy!!!






No comments:

Post a Comment