Tuesday, April 11, 2017

counting down

i ada kalender kat opis ni.. ehehe.. saja nak bitau yg i ada buat count down tulis kat situ. berapa hari lagi kami nak pi langkawi for the away day.  someting to look forward to kann.. sesuatu yg kita seronok tentulah kita tunggu2kan.  kalu kita seronok, barulah hati kita berbunga2 kan.  mmg kita tataulah dapat ke tak lagi semuanya di masa depan.  tapi memikirkan keseronokkannnya itulah yg membuatkannya menjadi lebih sonok, kannnn?  hehee.. so, every day, or dua tiga hari sekali, i will say it outloud.. lagi 35hari wey, nak pi langkawi.. and dorang, kawan2 yg lain pun sonok samaa.. macam ni la cara kita membuatkan hidup kita lebih ceria.


kadang2 kita nak keje dgn dept lain, macam posh patricia kawan baik aku sorang tu, tingin sgt nak masuk dept aku, ipower team, tapi tulah dari dulu tak dapat2.  dia pulak kena handle team baru, buat travelling documents for the whole firm.  tu lagi lah mencabar pd aku.  mmg aku tak mampu lah buat mende tu.  perlu kesabaran tahap tinggi, but she can handle, dah lama jugak dept tu.  dia still tak berapa happy, and dia nak jugak mintak masuk ipower team.  which boss takkan benarkanlah buat masa ni.  aku dulu pun tak dapt join ipower team masa mula2 dorang tubuhkan.  tapi aku beria2 mintak and aku cuba tolong2 bila deme perlukan tangan lebih.  and aku apply lagi, eh, dapatttt.. aku suka.  tapi boss bagi macam2 keje and kata aku patut tunjukkan kebolehan aku lebih sebab aku yg mintak bukan dia yg pilih masuk.  dia anto aku pi buat bill khas utk GST team kat tingkat 8.  aku sahut lah cabaran tu, bukan buleh tolak pun kan.  so, begitulah.. sampai abis tempoh masa awal2 GST team tu aku lah yg buatkan utk dorang all their bills.  i m proud i could help them, walaupun ada je yg kata aku tak buat keje sebaiknya.  dia pun bukannya reti keje aku, dia follow up bills2 aku dia pulak yg dapat nama.  mmg sah dia nak nama, so, aku bagilah dia nama.  sampai sekarang dia dah ada nama kauu.. ekekekek.. taklah.. dia mmg dah ado namo.. dio golongan bangsawan gitu.. puteri2 mcamnya.. ekekekek.

eh, nak tulis apa ke tadi.  oh. yeh, bab nak pi langkawi.  den dapat naik 1st flight.  dapat sebilik dgn zainun.  sedih gak mikir ira shira takde masa tu nanti, but she is also going to a holiday to bandung. mmm, great kann.. hopefully semua berjalan lancar buat shira and frens.  maybe next trip kita bergabung lagi sebilik ye shira.  i m sure gonna miss her in the trip.

cam biasalah.. if langkawi, deme nak pi beli coklat.  beli pinggan mangkok, kain batik.  minyak gamat.  haa, pelagi?  i ingat nak check out on island hopping.  teringin dr dulu2.  mana dapt kalu pi sekejap2.. sebelom ni mana ada chance.  if kali ni dapat, i will surely take the chance to go hopping from one island to another... in sya allah.  what say you?






No comments:

Post a Comment