Thursday, April 20, 2017

rindu merindu serindu ghindu

rindu apa tuu? rindu nak menulis. cewahh.. cam tulis novel dah 15taun la konon tak tulis.. padahal baru last week last kan.  tapi tulah.. nak tulis hari2.. tapi masa terbatas.  aku kalu dah mula menulis, akan menulis apa saja sampai tak sedar dah 24 mukasurat.  korang perasan tak kalu baca panjang dengan baca pendek?  tentulah kan.  tapi kalu korang rakyat malaysia.. selalunya korang malas membaca.  ye, jgn la nak melenting.  selalunya begitulah.  kalu bab2 ilmiah, mmg kita semua malas membaca.  tapi kalu mengenai gossip, mengenai hentam menghentam, cepat je korang baca kan.. tulis lah lagi, bagi dia nak baca pasal nak tau apakah perkembangan org yg kena hentam semalam tu kan, kannn?  betui la tu.  kalu gosip artis pun korang suka kann?

mmg rakyat malaysia yg tinggal di malaysia secara puratanya tidak suka membaca.. lagi2 yg melayu.  kenapa yek.  maybe games kat hempon lebih menarik atau berborak kosong lebih menarik.  atau main dam lebih menarik.  ada yg surat kabau pun takmau baca.  akak mmg tak suka baca suatkabar, yup, ngaku jer. semua citer semalam, i mean cerita yg lepas.  ekekeke.. kalu ada suatkabau citer mende current or masakini and future, tentulah bukan surat kabar namanya, ntah apa korang panggil tatau.  surat pembawa kabaar?  eeekkek, kannn?

nak bitau sobona ey.. den bizi.. sakit tengkuk dah ni kuat sgt keje.. kihhkihkih. .  takde masa nak berpoya2 nulis blog pepanjang.. nanti sompek den tulih lagi yek?



No comments:

Post a Comment