Thursday, April 27, 2017

you must have to have some plannings

seminggu dua ni aku and ira shira shahira dok planning nak pi bercuti tetiap bulan.  dasat tak korang rasa.  eheheh.. ni nak ngikut kata our ex office mate ke ni, si fahme selamat, jgn simpan duit gaji tu weh, belanjakan.  buat je apa korang nak, pegi je mana2 korang suka mentelah masih sihat.  esok dah terlantar.. (mintak jauhkanlahh.. huhu) tak buleh dah nak menikmati apa2 keseronokan sebenar katanya.  idaklah extreme sgt nak ngikut.  dia, si fahme tu mmg byk la duitnyaaa..  kami ni masih keje lagi makan gaji bulan2, berapa la sgt ada yg tinggai ye tak.  so, plan sikit2 udahlah.  but yeah, kena buat planning jugak.. and also, planning takes lot of time, energy and preserverance.. ekekek.. apakah makna tu pun aku tak paham.  bunyik cam sedapkan preserveke apa tu .. ekekek.  biasa jumpa tak?

haritu beria aku nak juin ramlah, office mate aku,  katanya nak try ke maldives.  passport aku mmg idup lagi, so aku bitau dia, aku on if dia on.  cek2 maldives mmg sgt cun, berbunga2 hati.  nak pegi, kenalah aku berkorban sikit.  bukannya nak pegi dalam 3,4  bulan lagi, dia ajak pi ckup bulan nanti, katanya kan cuti ujung bulan ni sambung ke cuti 1hb hari buruh tukan.  dah sonok dah aku.  dah bitau laki.  sah2 laki macam hangin, sbb apa ntah. aku takkan and bukan mintak duit dia pun.  jaki gamaknya.  aku ajak ritu, byk songeh ngat, so, aku pi lah dgn kengkawan.  harap berilah keizinan, kennn?  tetiba ramlah came back the day after that kata.. su, 3  hari tak ckuplah nak pi maldives.. kurang2 5 hari and few more reasons yg dia kabor haritu tak memudahkan ke maldives.. .  maka terpadamlah maldives dari senarai aku.  hmm.. berangan mmg murah, tapi harga yg dibayar utk trip tu yg kena banyak pikirrrr.. takbuleh lepas dgn berangan saja.

lepas tu ira plak balik dr ganu and told me ganu is sooooooo cantik and mmg kena pegi.  dia sendiri dah pi few tempat and sgt2 recommended for us to go again dgn gang2 travel.  aku on jer.. taun ni aku bukannya ada apa nak di kisahkan. so aku follow and dahpun amik cuti.  so, ira ajak den pegi dalam2 m'sia je dulu.  maybe ada jeki pi jejauh kita pi masa december cuti panjang tu.  but apa2 hal pun, kena booking or buat plan cuti baik2, supaya mudah keje, kannn? so, maybe dalam ogos kami akan pegi Cameron Highlands stay 2malam ke per and meneroka sambil rehat2 di sana.  tempat sejuk mmg den suko.  rasa taun lepas dah pi dgn family aku, kan?  tak apa aih, pegi lagi.  maybe buleh venture tempat2 lain yg tak perenah pegi, maklumlah dgn ira and amie and maybe few other frens, byk idea bila bercuti2 nanti kann?  peh tu, dalam bulan sept pulak, kita nak cuti ke trengganu.  ganu kita wehhhh.  mmg lama sgt aku tingin nak ke ganu.  dr dulu2 laki dok pegi ganu mencandatlah  kan, aku jugak kena tinggai.  sejak tu lagi dah tanam impian nak pi jugak.  ntahlah candat sotong tu dapat ke idok, tapi melawat tempat2 menarik mmg aku suko.  peh tu cari makanan2 sedap, kannn?  so.. bulan sept, kita dah book for ganu kita bersama penyu2nya kita.  ko sonok tak su.. awwwww.. sonok beb.. sometin to look forward to kannn?  takpelah.. maybe by december kita plan pi bali.  if not bali, maybe ke phuket, maybe ke krabi kan.. maybe jugak ke maldives.. heheh.. shira.. we shd take this more seriously nanti kannn?

so, next trip is with my office mate, for my department away day, kami akan ke langkawi.  another 16 days counting down ha.  peh tu kan.. aku ada macam family day dekat umah cousin aku kat batu gajah.  maybe ada jenjalan ke lumut ke pangkor ke kan.. and mancing jugak, makan2 jugak kot, and maybe barbeque with family mmg ditunggu2 selama ini.  family tak ramai pun payah nak susun and ajak berkumpul.  begitulah bila masing2 ada tugas kannn?  aku harap2 trip ke batu gajah/lumut ni menjadi, ya Allah, kau kabulkanlah doa hambamu yg gebu iniiiii.. aku mau keluarga aku berkumpul mengeratkan silaturrahim sesama kami, kannn? amiiiiin allahumma amiiin.  kdg2  kita tak sependapat, tapi bila time berjumpa, janganlah kau buat angkara kannn?  ekekekek


trobek taun 2015 kat sepang kot.. semua pinky kann.. ekekek.. can you find me?



1 comment:

  1. Yess...moga menjadikla plan kita ni eekkk... Something to look forward la kaannn...hehehehe

    ReplyDelete