Friday, June 02, 2017

sudah menuju ke sana

bila jadi pempuan.. paling sinonim ialah piyed. lagi2 pd yg dah nak abis piyed ni.. kita kena banyak2 bersabar.  mmg kdg2 kita nak sgt beribadat macam bulan ni,kan ramadhan, kita dah berkira2 nak mengaji, tadabbur dan berbagai2, tapi dapat dua hari je puasa, maka kita kenalah redha.  Allah uji dgn bagi kita cuti lagi.  mmg dah byk bulan kita mengalami perkara piyed tak tentu hala ni.  tapi kita relax je.  abis2 takleh semayang kan.  boleh rehat la jugak, kira takde lah rasa apa2, sebab dah bersedia bila along selalu bercerita tentang nak abis piyed nih.  but when it comes to ramadhan, rasa sedih la sikit.  sebab patutnya bila tua, piyed dah abis, easier dapat posa sebulan penuh.. kononnya la kan.  bulum lagi daa.. masih ada, tapi dah nak abis, nak menopos katanya proses nih.. maka kita tahankan ajerlah dia nak mai slow2 and sipi2 tu.  hopefully takdelah lama sgt macam yg lepas2..  tapi kalu dah takdirnya begitu.. kita kenalah bersedia.  bila dah ke laut turutannya piyed, cemanalah kita nak memikirkan nak menggantikannya nanti, kan?



takpelah.. Allah bagi ujian supaya kita balik kepadaNya lagi.  bersedihpun sebab kita takleh sama2 berpuasa, but kita meraikannya juga dgn mende2  yg kita boleh buat iaitu menjayakan posa org2 di sekeliling kita, ye kannn?  Allah maha tahuuu..












No comments:

Post a Comment