Tuesday, April 25, 2006

Takyah tajuk 2

25 April 2005 Tuesday

Olla, muchachas..
Rasa lama benar tak buat entry.. rindu banget. Rupanya cookies kat tempat si felicia ni tak dibenarkan, that's why kena alter bebaik dulu baru boleh masuk blogging. Waduh, lega rasanya pak.. semua yang terbuku bisa kuluahkan (baca pelat indon).

Hari ni hari kedua aku duduk kat felicia's place. Okayla, quite busy, bukan kerja Jackie, but kerja-kerja dari kalai the birthday girl. Da balik pun dia tadi, tengahari. Gi celebrate ngan bofren dia la tu. Mentang-mentang mamat tu ada kat sini cuti, sakan dia berdating. Jangan tak jadi, kalai... i pray for you. Nasib petang ni, kerja-kerja tax sudah aku bereskan. Sekarang, masa untuk blogging... bak kata kanda, oh yeah, baby!

Ingat nak upload foto amik semalam kat tepi kolam kat ulu yam ngan am, tetiba, cek hanfon, ada tinggal RM1.31 sampai 4 May 2006, boley? Tentu-tentu aku banyak nak buat call balik nanti. Biarkan la dulu... Heeeii, duit ni, cepat beno abisnya, bencik. Lagik 3 ari baru gaji, mean time, aku kenalah berjimat-cermat gitu.

Malam ni, kat Selayang, ada pasar malam, pasar terhebat beb! Orang yang suka berjalan-jalan window sopping cam aku memang la suka tengok orang meniaga gitu. Tapi kat pasar malam ni, kalao bawak 10 hinggit, apa sangatla boleh beli. Tulah, nilai duit skrg. Dulu aku ingat lagi, pegi pasar bawak 4 hinggit dah cukup. Itu dulu, like 25 years back, kah kah kuang. Aikk, aku da mula melalut plaks.

Eh, tadi, kat Frenster, ada seorang mamat, nak bekenalan. He's got the same father's name, so i guess i can call him brader sam la gitu. Entah dia jawab ke tidak e-mail tu. Lantak lah, aku layann jer, coz tujuan masuk frenster tu pun nak cari gang, tak gitu? Nahar pun bagi message jugak, katanya da lama tak makan sesama sambil borak-borak kosong. How i wish we could go to the back of the istana, makan ikan bakar like we used to do. Tinggal kenangan ke la semua tu. Semenjak Nahar takde, aku takde lagi peluang nak pi jejauh sangat makan. Abis-abis jauh, pegi the mall, Yohan gitu. I really miss the old days.

Semalam punya citer:
First Day
24 April 2006 3.25pm

My first day at Felicia’s place. Banyak halangan nak blogging. Keluar this sign “your browser’s cookie functionality is disabled. Please enable JavaScript and cookies in order to use Blogger”. Cemana nak buat? Aku tak pandai la bab bab ni.. Aku dah cuba tapi takmo masuk.. susah la tempat orang ni. Nasib baik GTS nak tolong bab billing, kalu tak, alamak leceh la idup aku kat sini. Ikut je la nasihat od, copy and paste from Word. Janji boleh blogging. Balik umah nanti aku baru buat entry. Mesti ada cara, kalau kita mau.. gitu. Semangat ni… dua ari tak dapat buat. Ingat nak bercerita, tapi nampaknya di rumah lagi sibuk. Tah apa-apa.

Am buat besday parti untuk Aris, 6 tahun. Beli kek kat Giant Saturday tu. Dia buat mi hailam, sandwich, agar-agar dan bermacam lagi makanan, Aku padam lepas balik umah coz aku punya kawan merah dah mai. Badan sakit seluruhnya. Kaki bengkak tak tentu hala. Maka aku balik, tido. Si Liza panggil pun aku buat tak dengar jer, dah baring maa, nak lena la. Malam kat kol 7 baru bangun, masak and everything. Perut rasa kenyang lagi lepas makan kropok lekor, tapi bebudak ni nanti tiba-tiba mintak nasi, susah la. Baik aku standby masak. Siap masak, terus makan. Then ingat nak buat entry, tetiba kanda ajak tengok DVD, citer shaggy dog. Okay la, 4 out of 10. Aku suka lagi citer macam Madagascar tu.. lebih seronok. Well, memacam orang, memacam ragam. Jadi, oleh kerana abis tengok DVD dah dekat pukul 11 malam, mata pun dah nenong-nenong, maka, aku terus tido.

Hari ni, masuk opis awal, like 7.15am. Straight to Felicia’s place. Ingat nak blogging, alamak… nasiblaa. Frust giler.

Dok jauh dari the evil twins, maka hatiku rasa tenang sikit. Tiada gangguan emosi dan fizikal. Walaupun gitu, selagi dorang ada, hatiku akan tetap rasa terganggu juga. Buat bodo je la. Lagipun kat sini, keja lebih tertumpu pada boss, tak perlu buat keja-keja lain. Bak kata orang, tak boleh bergerak beb… ngarut.

Okay, until next time, adios amigos.

No comments:

Post a Comment