Tuesday, August 08, 2006

Congrates mate!!

8 August 2006, 7.54am

Aku nak kabor Od dah bersalin 3 Ogos lalu. Tahniah Od, dapat baby girl. Aku harap dia dan baby sihat. Maybe aku dan kengkawan akan berkunjung menziarah by this weekend. I miss her laa... no fren to chat with, no fren to "kutuk" me, encourange me and at the same time being my best office mate.

Dahlaa dia bersalin tercepat, belum sempat explain in details on my duties, dia dah bersalin. Betul-betul tersentak aku bila dia bersalin hari tu. Bukan aku tak suka bab dah bersalin ni, just that aku tak sangka akan pegi relief Od this soon. Anyway, my first day was a mess. Kena marah sebab fotokopi, logik? Nasib baik ada lm sebelah bitau yang orang itu memang gitu kerenahnya. Od dulupun selalu kena, katanya. Aku biasalah, kalo orang panik, aku double panik. Ko tak efficient ko nak expect efficientness in others? Matilaa... lariiii, kata fibie. Hari pertama da bagi bad impression kat den, susahlah den. Nasib baik boss-boss yang lain tak buek gitu gak. Biarkan yo lah, buat selambo yo lah. Buat yo la kojo cam biaso... buat bodoh jo. Mano ado duo orang yang samo, tak gitu?

Itulah kisahnya dengan Od. Aku kena cover mengcover dia dua bulan sampai dia balik. Tempat aku plak, diorang dah amik temp cover aku... kelass katanya. Someone to cover me while i am still around. Cool la tu, at least boleh aku relax and learn new things at my new place. Kuang kuang kuang.

1 comment:

  1. Ruginya...I tak dapat follow...anyway bagi you chance to have a quality family trip gitu...You know who !!

    ReplyDelete