Tuesday, August 08, 2006

Cuti-cuti Malaysia kita weh..

Jadi juga kami sekeluarga, 4 beranak gi pancing trip to Tg. Bidara. Nama jer pancing trip as it was inspired by Amal and me who were so teringin memancing to see how thrill it was. Kanda kan dulu selalu pegi, macam seronok jer, bawak balik ikan kecil dan besar. This time, kami nak cuba buat gitulaaa..

Siang di sana sungguh berangin, best wooo... kalo tido kat boyan, tentu syok and lentok habis. But malam, takde angin plak. I wonder why. But we didnt catch any fish at all, no, nothing. Just the feeling of tariking the pancing was so special for me. Banyak lagi yang aku nak kena belajar. Amal pun gitu gak, cam frust sangat dia bila like 3 hours to sekor ikan pun tak sangkut. In fact, sapa pun kat pantai tu tak dapek gak. Puas hati beb.
That was the Sunday morning after my kids i walked at the beach and had breakfast (ummm nasi lemak macik tu, sungguh menawan!!) on the beach jugak. Ameer tot that they want to mandi laut, but after experiencing the ombak on his feet, dia tak jadik. "Ameer takut nanti ameer tengah mandi, ikat gigit ameer!" Hik, tergelak aku dengar dia kata gitu. Kami jumpa ikan and jelly fish terdampar kat pantai dibawa ombak. Agaknya tu la sebab dia rasa takut. Baik juga, tak yah sesusah aku nak menunggu dorang mandi, sebab aku sendirik tak berapa enjoy ayaq laut... sejak tsunami tu.

Hari Sabtu masa kami mula sampai tu adalah yang best sekali. Kanda layan aku pi shopping... sakan beb. Pastu naik kapal besau at the Maritime museum, jenjalan lagi, shopping lagi, makan-makan, shopping lagi, last sekali dorang tiga beranak naik beca keliling pekan tu. Aku takmo la naik, takut nanti pacik beca tu soh aku lak yang kayuh.. boleh? Hik.

4 comments:

  1. Anyway...lupa nak ucapkan TAHNIAH..for the biggest achivement this year so..far..selain dari...your diet things...you drive again..Im so proud of you...doakan I juga...You know who !!

    ReplyDelete
  2. Awat ni...dah 3 kali kita browse...busy sgt ke...2day dah 17/8...gemuruh bawak kreta ka ! hehee...You know who....

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. t,
    thanks for supporting in whatever i do. really appreciate your friendship mate!!

    ReplyDelete