Thursday, August 03, 2006

Pirates and Sparrow

3 August 2006 Thursday

CT mati-mati ingat it was Tuesday, lady's day, so bley tengok wayang half price. Apa laa, ari pun boleh lupa, tak logik yek? Takpe, anyway, thanks to her, i have safely watched the movie of the year, the Pirates of the Carribean, dead's man chest. Hik... syok, tapi i was very very very sleepy, ada scene tu aku sampai terlena like 15 minutes gitu. Tak pernah dalam sejarah hidup aku, tertidur dalam panggung. Mungkin disebabkan kesedapan dan kekenyangan makan sebelum tu. Makan nasi putih, lauk tahu jepun, ayam madu, cendawan and brocolli. Huiyo, penuh pinggan ngan lauk... tak sedar diri. Matilaa mak.... terlampau gitu. Anyway, sedap sangat makan, pastu makan buah pulak. Pastu dok dalam aircond, mana laa tak padam kejap. Tapi, i really enjoyed the show, thanks to Jack Sparrow, lanun terunggul masa kini.

Semalam jugak, aku signed up ngan maeran beli susu nak kurus, perasa stroberi to be exact. But wont start yet, only next week. Weekend ni, aku sibuk giler. The schedule will be berjalan-jalan ke Melaka, mandi manda di pantai Tg. Bidara, makan-makan seafood (that's why diet blum boleh start), malam gi memancing ikan, sotong dan yang sewaktu dengannya and lastly tido sepuas-puasnya. Harap bebudak enjoy themselves. Lama benor tak kuar cuti, kan? I also hope that my driving skills are getting better and better by the end of this week. Starting next week, sifu aku nak bawak aku to the main road, matilaa mak. But, aku suka... tepuk-tepuk, i have to take tha challenge, face it and then you will succeed. Kuang kuang.

Starting next month, aku nak masuk dance class, i repeat, dance class! Lead a healthy life ... exercise the fun way, itu katanya.. kat the brochure aku jumpa atas meja pagi tadi. Have called up, tanya, okay, RM30 hinggit sebulan, mampulah lagi tu. Bila lagi nak pegi menari-nari gitu? Aku memang suka sangat menari, cuma takut pentas jer berlubang disebabkan keberatanku. Takpe, positive thinking yek... Ar selalu ingatkan aku, to be positive in every thing i do. Baru la hidup itu menjadik, tak gitu?

1 comment:

  1. Waa! kelas menari gitu...nak join...mesti best...carikan I job kat situ Plsssssssss !...You know who !!!

    ReplyDelete