Thursday, August 24, 2006

On line again


24 Ogos 2006 12.49am

Amik ko, posting gambo mawi ngan optima lagi... hik!!

Lamanya tak tulis, rasa sesangat rindunya. Since duduk kat tempat Od, aku jadi tak tentu hala. Kerja banyak sesangat. Tah apa ke benda yang buat aku tak menang tangan. Satu hal lagi, opis tu dah blocked almost anything from the internet. Aku happy sangat Eng dah dapat tukarkan modem yang baru. Hope this time i can surf/blog without problem. How i miss reading and writing blogs. Nampaknya kat umah je la tempat aku melepaskan rindu memblog (ada perkataan ini?).

Dah 20 hari kerja ngan ky, msh and amoi. Sian kat Angie .. sebab dia macam rasa asik aku je kena ganti tempat orang since aku join. Nasib baik ada temp ganti pulak tempat aku. Id namanya.. manis dan menawan. Hope she could handle all the works. Good comments on her pun ada gak aku dengar from the bosses. Kalo ko bagus, tentu people can see, tak gitu? Garf cem tu gak, bila dimintak tolong, sumer tatau.. tak pernah buat. Bencik betullah ngan pempuan tu, semua benda aku dah ajar masa dia joined dulu, kenapa susah beno nak turunkan ilmu awak tu?

Missed out banyak dates penting this month. I really want to share this with all my frens, the happiness, the joy and much more.

3 Ogos 2006 - Aku dah ada lesen memandu since umur aku 18/19 gitu ler, but kereta takde, so aku tak biasa memandu. Pastu, ada accident pelik, menyebabkan aku fobia bawak keta kat jalan... but hari tu, lepas kanda idupkan my license pagi tu (selepas mati 2 tahun), AAR kata "Mohlaa kak... aku ajar ko memandu. Aku nak sangat ko pandai drive, senangla sikit bila laki ko pi kerja ke haper nanti". Mula-mula tu, takut giler beb, lepas dua tiga hari, aku dah rasa confident pulak. Alhamdulillah, syukur bebanyak. Tuhan dah pulangkan semula keberanian aku untuk memandu kereta again. Sekarang, aku dah boleh drive and park nicely also. This morning (23/8/2006), kanda compliment me on how i parked the car. Emmm, sayang kanda. Dia la dulu takut sesangat nak biar aku drive. Sekarang, aku rasa dia dah boleh let go of me by myself. Aku dah turun KL waktu jam, malam dan jugak waktu ujan lebat giler. All happening in these 20 days time. Memang susah nak pi memana dulu, especially lepas Am dah kerja jauh dan takde orang nak bawak aku jenjalan lagi. Ingatkan aku untuk sedekah pisang kat masjid next week, please!! AAR, aku terhutang budi ngan ko. Tima kasih bebanyak kerana sabar ngan kerenah akak... Ct Z, pas ni i doakan u pulak berjaya in your mission to drive too!!

Cukup la stakat ni dulu, ngantuk giler beb.. past my bedtime lama dah ni.. adios.

No comments:

Post a Comment