Tuesday, August 01, 2006

It's that time again

Tuesday, 1 Ogos 2006

Bonus
Bulan Julai gaji lambat beno. Kalau bulan tu ada 35 hb, hari tu la baru dorang nak lepaskan gaji. But disebabkan ada bonus and increment (kalau nasib baik), kena la redha jer dengan kehendak dorang.. katanya. Aku rasa apa yang aku dapat tu bersesuaian laa. Dapat simpan sikit, bayar sana sini sikit dan yang paling penting dapat beli-beli-beli-beli benda-benda dari taun-taun dulu teringin. Alhamdulillah, aku bersyukur dengan pemberianNya ini. Od, i have to say, i am going on your path now, but i am lucky as you are there to show me which is the rite and which is the hard one... i tabik !

Back to school
Ameer goes back to his old school. After resting for like 6 months, da sampai masa dia belajar semula kat tadika itu. Dia budak pandai, cepat sesuaikan diri, cepat belajar. I hope he's happy with his life.

Pancing trip
This weekend, aku plan nak bawak kanda and bebudak gi mancing (ewahhh!!) kat Bagan Lalang. Apa la malang nasib, takde bilik lagi dah, semua fully booked. Nak pegi jugak, so kanda riki (betul ke ejaan ni?) tempat-tempat lain, maka jumpalah satu tempat. Kat Tg Bidara, but it's okay as the price is cheap to compare with Seri Malaysia kat Bagan tuh... Lagipun tempat tu nostalgia gak bagi aku and kanda. Kami masa baru kawain dulu pegi situ jugak, makan angin ala-ala honey moon gitu kat sana. Kalo best, aku nak recommend kengkawan pulak nanti... tak gitu?

Memandu lagi...
Ada sorang kawan yang sangat baik hati decided to lend me her helping hands to brush up my driving skill again. Wish i had this earlier, but tatau mana aku letak keberanian itu... jutaan terima kasih untuk Ar kerana kesudian itu. Akan ku lalui pembelajaran ini dengan penuh ketabahan dan semoga cita-cita murni ini akan membuahkan hasil... Aminnnn.

No comments:

Post a Comment