Friday, July 28, 2006

Bosan

28 July 2006, Friday

Hi, it's Friday again. I wish it's a Saturday laa. Boleh lepak-lepak, bangun lewat. Carik makan kat pasar Selayang ngan anak-anak and kanda. Talking about that, it has been quite a while since aku last pegi pasar Selayang. Rindu rasanya dengan suasana makan-makan di situ. Agaknya, this weekend, kanda kena kerja ke tak? Lama tak spend time with him, like vacation gitu?

Last nite, we talked about taking the kids to Bagan Lalang. Heard about the place? Kanda kata it's a nice place untuk orang yang kaki pancing. Aku pun dah lama tak gi memancing dengan kanda. Ada satu Seri Malaysia kat situ jugak. Kalo jadi, tentu meriah hidup kami. Last nite jugak aku ajak kanda kuar makan. Been a long time since kami last makan sama-sama satu kuarga kat luar. Abang agreed pulak. Aku kata nak try my new cc, dia suka laa. Ameer siang lagi dah tido, lepas maghrib to be exact. So when we decided to go out, it was already 9pm. Nak kena kejut ameer tu satu hal, ye lah, dia dah tangkap lena beb! Akhirnya aku tarik jer bawak gi washroom, soh dia gi kencing before we go. Punya la marah, but i told him that kita pegi tempat ada playground, baru la dia nak bergerak sikit. Siap warning lagi "umi jangan tipu, tipu dosa, mati masuk neraka...", dahsyat betul benda yang dia dapat sekarang ni.

Then we reached the mall, ingat nak gi johnny's restaurant, tak jadik, kanda nak bawak bebudak makan pizza jer, since dia teringat kat spagethi. Anyway, we had a great time last nite. Adik ngan abang memang always begaduh at the backseat of the car. Kanda said to me that's why dia malas nak bawak bebudak tu keluar, itulah sebabnya... pening kepala dia bila dorang buat hal.
Well, bebudak, perangai pun macam bebudaklah kan? Layannnn...

I wanna find out things about Bagan Lalang, maybe this could happen... vacation again?

2 comments:

  1. Waaa..suka aku nak tulis apa pun...brutal la makwe..marah la tuu...since u like to write..tulis la su apa mu nak tulis..asalkan bahagia gitu..pedulikan org lain..I will support u wat eve i can...You know who !

    ReplyDelete
  2. Looks nice! Awesome content. Good job guys.
    »

    ReplyDelete