Wednesday, September 27, 2006

Mari beli kereta

Hai semua...
Raya ni takmo tukar kereta baru ker?
Selalunya orang tukar langsir baru, set kursi meja baru, baju baru termasuklah kereta baru..
Jadi, apa ditunggu lagi, pesanlah kereta anda sekarang!!

Aku tengah belajar cecara nak jual kereta. Nak kena tau cemana mengira interest untuk bank loan dan sebagainya. Macam-macam juga kisahnya yek.. Si zura pun takmo ajar aku detail. Cer bitau atau just give me a list of what i need to know, then aku carik sendirikla cara nak buatnya.
Susah beb, asik asik tanya. Pastu asik-asik kena bantai lagi dengan Zura. Best gak tau pasal kereta ni. Nanti bila komisen aku dah banyak (emmm.... ewah), aku sindrik mao tangkap lagi satu kereta. Amacam, logik tak?

Bayangkan... dia dah kurus, pastu dah banyak duit, pastu berenti kerja, bisnes sendirik, then pakai kereta besar dan baru. Hmmm!! Berangan beb, bagus... tak kena bayar!!

1 comment:

  1. hamboi hamboi semangatnya nak jual keta sambil motivasikan diri sendiri gitu

    ReplyDelete