Friday, October 06, 2006

Things to do today

8.17am Friday

A casual day again, but i wear baju kurung since ada baju baru maa. Memang dah macam baju pinjam, besar gelebeh semacam jer. Takpe, baju kurung memang orang selalu buat gitu.. ye ker? Saja nak mensedapkan hati sendirik.

Let see.. what is my duty today? Need to do some bills paying for mak. Sian mak, kalo aku tak tolong dia bayarkan bill semua, harus bekalan air dan letrik dipotong. Akupun boleh biar jer orang tua tuh.. sepatutnya aku pi tanya every end of the month, nak bayar apa-apa ker, nak tolong apa ker, nak kirim benda ker dan sebagainya lagi.

Second, nak kena antar kad raya. Balas kad raya ustadz ngaji Amal.. itu kad raya pertama (by post) yang kami terima this year. Yang by hand, Amal dah terima 2, from sepupu belakang umah... hik. Amal siap buat sendiri kad raya tu.. dasat jugak kreativiti si bertuah tu. Aku ingat this year, nak antar kat mak dan abah, ayah mentuaku dan kakak iparku di Bukit Mendi, sapa lagi yek? Oh yes, my good frens, Ct Zen, Od, AAR and not forgetting si novelis fren, Mira.

Third, aku nak abiskan baca majalah. Hey, bukan senang nak carik time beb. Kerja punya time, only lunch je la boleh membaca, itupun tentu banyak halangan, dengan perasaan nak berjalan window shopping, survey itu hini... (hmmm, baju raya anak-anak bujang tak beli lagi!!), dan sebagainya. Hey, kalao kanda dapat bonus seperti dikatakan itu... tentu meriahlah hari raya ini tahun. Kelantan trip tu tah jadi ker tidak... itu kena discuss bebaik ngan kanda. Kalo ada rezki, tentu kanda tak tolak pi berjalan... hihii!

Selamat.. jeng jeng jeng
hari raya
kepada saudara serta saudari
setahun hanya sekali
merayakan hari yang mulia ini

jeng jeng jeng...

No comments:

Post a Comment