Sunday, October 08, 2006

Sahabat baik

Ahad 8 Oktober 2006 @ 15 Ramadhan 1427 Hijriah

Ini kisah ari Jumaat tu...
Kalo ko ada sahabat baik, tentu ko dapat kongsi memacam perkara kan?
Sahabat baik tentunya orang yang lebih paham tentang dirikao kan?
Sahabat baik tentunya orang yang sentiasa memikirkan perkara-perkara yang baik saja untuk kao kan, sentiasa mahu
kao bahagia, gumbira dan sebagainya, kan?
Sahabat baik tentunya orang yang sanggup berkorban kerana sayangkan persahabatan kao itu kan?

Pada aku itulah maksud mempunyai sahabat baik...
Bukannya the other way round!
Ko jaga hati dia, tapi dia pedulik pun tidak apa ko rasa!
Ko takbley kawan ngan orang lain kerana ko tau sahabat baik ko tak approved, sebabnya, sifat jeles, takbley orang lain lebey.. dan
memacam sifat pelik aku perhatikan.. tapi dia buleh plak...
ko cuma boleh dengar dia torture hatikao bila dia beri opinion tentang benda yang ko suka yang dia tak setuju sesangat.. dan
dia takmo hormat perasaan kao...

aku tak paham bab itu... sampai bebila pun aku takkan paham cara ko melayan sahabat baik ko tu, really...
tapi aku redha kalao itu pilihan ko.
Siapalah aku untuk bagi judgment?

2 comments:

  1. wahai cik su... ko mare kat sapa ni? kat haku ker?

    ReplyDelete
  2. wahai akak libra..

    tidak terlintas di hatiku marah kepadamu.. kau bukan seperti ittieww!

    ReplyDelete