Monday, June 18, 2007

Bone marrow

Tau tak apa maknanyer itu?
Entah, aku tak berapa pasti tapi ia ada kaitan dengan mencari sebab sesuatu penyakit, kan?
Ada doktor boleh tolong sahkan?

My gudfren, Ct zen bitau mak dia sakit lagi and admitted to HS. Dah seminggu. Since akupun dapat MC arinih, maka aku amik kesempatan pi melawat macik tu. Sian betul tengok macik tu, lesu jer, muka dia cengkung, badan dia pulak penuh dengan kesan-kesan macam lebam akibat darah beku ke aper tataulah. My sympathy to Ct and family... i hope her mother will get well soon.

Ct, not forgetting it's your birthday today, even though i didnt get you anythingpun... just a wish jer, i just want to say, it's been more than 25years now that we've been frens, i really appreciate your friendship and support thru out the years. Thanks for being my friend!!

4 comments:

  1. Salam, Kak..
    Bone marrow tu bukan ke sumsum tulang?
    Selalu penyakit yang berkait ngn sumsum ni leukimia kalau tak silap laa..
    Akak try tanya doktor laa kalu nak confirm.
    Kat blog saya tu, ada link "Dr So'od".
    Dia doktor betul..hehehe..cuma saya tak tau dia specialize in apa.
    Hope this info helps.

    "My language teacher"??
    Wahhhh...hebat sgt tu bunyi nya kak..
    Saya chegu skolah rendah je..
    Ngajar pun baru lagi, belum cukup pengalaman..
    :)

    ReplyDelete
  2. semoga mak cik tu cepat lega.

    ReplyDelete
  3. cikgu,
    mmg betui sumsum tulang, doktor HS tu kata nak amik sikit kat tulang punggung mak ct tu, tapi dorang tak bitau la pulak, kalau tak buat prosedur tu, boleh ke tidak...
    anyway, pagi ni tadi dah buatnyer kalau ikut jadualnyer, haven't checked yet. semoga semua berjalan lancar dan doktor2 tu boleh bitau problem mak ct!

    ReplyDelete
  4. yeah, moga makcik tu sihat kembali. Untuk CT, aku ucapkan heppy birthday.

    ReplyDelete