Thursday, July 26, 2007

Peristiwa pagi Khamis

Ini yang aku lihat pagi tadi on the way to work:

1. Satu van nak masuk selekoh, nak buat U turn, tetiba enjin terberenti, sian, tersengguk-sengguk van tu.

2. Kat Tadika Kemas tepi padang sekolah kat Jalan Sg. Tua, orang ramai berkumpul, takut gak, tetiba.. ada FRU, ada RELA, ada polis dan ada ramai indon... ini pasti kes PATI kena tangkap reramai and kumpul sebelum dihantar balik kampung dorang.

3. Budak-budak sekolah menengah dand rendah, berkumpul di tepi jalan menunggu lampu tukar merah untuk mereka melintas... bila melintas, berduyun-duyun gitu.. teringat zaman sekolah aku dulu, mana ada lampu-lampu, main lintas je! I miss that schooling time!

Lain-lain sumer biasa, tak perasan pulak kot-kot ada laki bini ke bofren gefren gaduh dalam kereta, tak nampak plak. Kebanyakan mereka dok senyap je memasing.

Ini entry bosan. Sampai opis awai, like 7.21am, ada sorang je kat sini tadi, si AA. Lepas baca blog, akupun tulis la sesikit! Inipun dapat idea dari baca blog orang gak... hik, copy gitu!

2 comments:

  1. kah kah kah, mcm laporan lalulintas ler

    ReplyDelete
  2. mak su oi,
    ko boleh buat laporan cam tu?
    ha... tak boleh kan? haaa...

    ReplyDelete