Wednesday, October 03, 2007

Rindu


Assalamualaikum...
Lama aku tak menulis kat sini.
Bukannya aku takmo, tapi aku sedikit bizi gitu.
Pindah opis baru, banyak cabaran baru... haaa.. ala2 pindah ke kawasan baru yang nak mula diteroka la katakan. Terus terang aku katakan, aku suka tempat baru kat 1 Sentral nih.

Walaupun workstation aku bebetui depan pintu, dan kebanyakan orang akan stop by to ask who's where, what and also why, namun aku suka... Ha, bak kata orang tuh, amik kesempatan ni tuk membantu orang lain.. ala-ala Information Counter gitu. Mak su tentu paham situasi ni!


Keje cam biasalah, banyak tak banyak jer.. boleh handel lagi, chewah..


Semalam
Tak ada masa lagi nak belikan baju anak2 since last weekend. Baju aku dah lama siap. Untuk shopping baju raya nih, since takde time, iyerlah, kanda asik bizi keje jer, aku pun sama jugak, maka tertangguhlah masa untuk membelikan baju raya Amal and Ameer. Tapi, malam tadi, aku gagahkan juga mengajak kanda keluar ke pusat pakaian hari-hari raya dekat Warta lama tuh.

Puas hati, walaupun kat pusat pakaian hari-hari jer, kira kedai murahlah tu, anak2 aku dapat jugak bertukar baju raya taun ini. I wish i could go shopping kat Pasaraya Jimat kat Triang, Pahang. Aku suka sangat situ. Aku suka beli baju murah2 dan bila peluang naik ke Bukit Mendi, umah kak Zizah, aku akan peruntukkan masa nak beli baju-baju anak2 kat pasaraya tu. Even baju akupun aku beli sekali. Tapi anak menakan kanda, H, yang tinggal di Bukit Mendi pulak, akan amik peluang nak beli belah kat KL, especially Sogo. Hentah, aku ni tak pentingkan quality ker? Tapi, adakah baju2 beli kat Sogo tu bagus qualitynyer? Cer jawab? Aku rasa lebey kurang jer! Aku sebenarnya kedekut ke suka berjimat? Jawab lagi?

H, selalu tanya aku, mana nak sopping bagus kat KL, mak su? Aku plak tak tau nak kata, dia selalu bengang!

Takkan ko tak kenal lagi maksu kau nih!

5 comments:

  1. eh wak.. gua mak su lu pun mak su, so kita ni mak su kali dua ker? as long bukan one point eight udah ler.. supping kat kl aku suka gi beli kain kat area wisma yakin kedai kat lorong2 tu, sekarang ko kata kat jakel best kan. baju siap utk pakai ofis dulu aku suka ke jusco, sogo aku tak mampu ler, aku tak kedekut aku tak jimat, aku cuma tak mampu.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Mak su..
    Yes, belah bofren aku, aku jadi mak su gak!
    Askusfuns taks mamspus jusgaks!

    ReplyDelete
  3. eeeeerrrmmmmmm....
    cemekommmmm...........

    celamat ali layeeeeerrr.......

    ReplyDelete
  4. mak cik nak reyeeee.......
    kami tak nak kuih kami nak rayeeee jeerrr..........

    ReplyDelete
  5. jinggo oi,
    tringat kat bebudak kat perlis masa kami raya di sana dulu..
    dorang jenguk muka kat pintu pastu cakap camtu lah...masuk pun takmo, just tadah tangan je...

    eeeeii... kita tak berkenan gitu, tak dapat berkenalan ngan bebudak tu..

    mungkin lain tempat lain cara, kalu kat Selayang, i make sure dorang masuk, takmo makan/minum takpe, but mesti duduk bitau anak sapa.. kira2 macam raging sebelum bagi duit raya... haaa gitu style i!

    mesra la... gitu!

    ReplyDelete