Tuesday, November 06, 2007

Cuti sekolah

Aku ada plan since lama nak sunatkan Amal. He turned 10 last October and all grown up to be a teenager now. Diapun nak sunat cecepat.. sebenarnyer, dia macam takut pun ada! So, ingat first week of cuti sekolah, which is next week, aku nak register dia kat klinik supaya dia dapat cepat sembuh.




Bila dah sunat, his confidence will rise and i hope he will be a better person to his parents and a good elder brother to Ameer.




Sekarang ni aku asiklah bertegang urat ngan dia, mana tak nyer, asik nak melawan, jer... kengkandang bercakap balik kat umi dia nih, kengkadang dari kelakuan dia tu, memang nampak sangat dia tu nak berontak!




Well, aku sayang dia, bukannya aku marah tu aku tak sayang, kan, kan? Mak mana tak sayangkan anak? Aku dahlah susah nak beranak.. ha kau, dah dapat, dah besar, takkan aku nak sesiakan dia. Cumanyer, aku takdelah manjakan dia macam aku buat kat Ameer, si kecil tuh..


Mungkin dia terasa, ada masa aku peluk dia, aku cium jugak dia, but not as often laaa.. but he should know that i love him soooooo much!




Selamat jadi dewasa, anakku!




4 comments:

  1. untuk anak sulong ni sebenarnyer kat situler kasih sayang ibu tertumpah, it's like 100 percent. Tapi sayangnyer anak sulong selalu tak nampak... well.. i think not all, at least mine. kaki berontak gaks tu

    ReplyDelete
  2. dia dah going to the next level,cuba try support apa dia suka.mesti kurang skit pemberontakan tu :)

    saya cakap ni atas pengalaman saya dulu,bukan sebagai parent,saya blum ada anak mana tau kan?hehehe

    ReplyDelete
  3. selamat melangkah ke alam menuju dewasa.....
    untuk Amal................

    ReplyDelete
  4. mak su, butaseni & jinggo:
    thanks

    ReplyDelete