Wednesday, June 18, 2008

Professionalisma

Apakah makna di sebalik perkataan ini?
Aku tatau.. sebab aku tak cek kamus lagi.


Bila dah cek.. ini dia makna utk professional:
- expert (adj.) and specialist (noun)

Kalu professionalisma, bermakna.. i donno how to put it into sentence, you all figure out yourself, okay?

Semalam aku tanya one of the managers, how do i get to be like him, to be a professional staff?
You know what was his answer? "Pakailah tie!", as simple as that... heheheheh.. melerek la senyum beta semalam.. ahak ahak ahak untuk dia...


Kat ofis ni aku cuma support staff, aka pelakon pembantu gitu..
Tapi, bila aku bizi, korang buleh bayangkan tak cemana tahap kebizian ituh? Lelebih lagi bila nak tutup akaun, nak kira untung syarikat.. ewahhh.. macamlah keje aku semua tu, but..

Lihat sendiri kekalutan diriku yang tak prof. nih..
Sib baik cepat sedar.. kalu tak, tentu malu kalu dah ke hulu hilir gini..



1 comment: