Monday, August 18, 2008

Cuti sekolah datang lagi...


Sapa yang tak tau?


Ameer tanya semalam... "hari Isnin nanti Umi ngan ayah cuti jugak ke?". Sian budak comel montok tu. Selalu tak tau kisah.


Mak dia keje cikgu, ayah dia gurubesau kot, sama-sama cuti masa anak2 cuti sekolah… ahaks.
Takde, aku kena explain pulak. Umi and ayah takde amik cuti, jadi kami tak bolehla cuti. Adik ngan abang je la cuti.. boleh temankan opah.. ahaks.

Amal & Ameer posing di kolam Siantan... bukan masa cuti sekolah, ntah bila, tak hingat!!

Kesian anak2 aku tuh, every time cuti, dorang takde nyer merasa aku cuti2 gak bersama mereka. Ayah deme udahlah takkan cuti sesaja, tanpa perancangan teliti, katanya..kan?
So, mereka akan buatlah apa2 yang patut. Adik akan most of the time ngekor abang kemana-mana. Abang pulak, akan ngambik kesempatan atas kepatuhan adik dengan membuli adik itu ini. Nangislah si adik. Hmm.. dah biasa sangat.

Tapi kali ni sebab henfon Abang dah ilang.. (masih jadi misteri.. cemana buleh ilang bersama-sama dengan charger sekali??), maka tak dapatlah adik or abang call aku or ayah deme nak ngadu perihal yang satu lagi. Nak tak nak kenalah mereka tahan je.

Umah opah pulak, tak boleh call keluar sebab dah kena potong line tipon (kes Streamyx aku tak terbayar). Yang jadi mangsanya, opah la.. Mak.. harap mak bersabar dengan kekurangan anakmu ini men”settle” bill itu ye. Streamix mmg haru biru. Since 4 taun lepas dorang boleh simpan bill internet sampai 3 bulan lepas bila aku call ngadu kata kenapa bill aku tetap tinggi walaupun aku dah downgrade from 77 kepada 20 hengget.. Lepas dorang cek punya cek, terus melambung jadi ada outstanding pulak 600 hengget dan terus meningkat dan meningkat. Entahlah.. akula tu yang bodoh, tatau guna internet kot. Sebab beza sangat cara pakai di ofis ngan di rumah. Nak kena disable and enable ke jadah itulah. Atas kebodohan itu, aku terpaksa membayar semua ini. Nampaknya kenalah kuarkan duit simpanan sikit2 tu nak cover utang telekom. Berbaloikah???

Tengok.. aku tadi nak citer kisah budak2 cuti sekolah, ni dah melalut ke streamyx pulak..
Tak relevan kan?

Teringat pulak pagi tadi makyang sms kata dia nak anto anak2 dia, Aliff and Harith ke rumah aku or umah mak on her way to work so that the boys can spend their time together. Huiyo.. best la bebudak tu, ada kawan. Takutnya Amal akan mengenepikan adik dia je bila sepupu2 dia dah ada sama, kan? Pandai2 la kau wahai anak2 ku! Asalkan umah kita yang dah ayah kemas semalam jgn jadi tongkang pecah udah.. hehehe… aku tak heranpun!

No comments:

Post a Comment