Monday, October 20, 2008

Kemalangan

18 Oct 2008 - Sabtu

Aku dapat sms kol. 3.10am.

Siti accident bila bas yang dia naik nak balik kg malam tadi (jumaat) berlanggar dengan treller kat highway tapah. Sib baik dia tak teruk, katanya, just cedera ringan. Ringanpun patah idung and kaki dua2 pegelangan dia bengkak la jugak. Dia kat wad kecemasan hospital ampauan bainun, ipoh masa dia sms aku tu.

Siti kata sib baik anak sedara dia tak ikut sekali, tak jadi pegi sebab nak periksa, last minute cancellation. Siti ada call bitau dia bengang gak ngan kakak dia yg tetiba kata tak boleh benarkan anak dia pegi, but then, tentu itulah hikmahnya bila benda ini terjadi, kan?

Aku seriau bila dengar kisah bas berlanggar, rasa eeeei, takut nak naik bas lagi.
Kesian siti, sampai demam2 dia sebab tekejut. Tak boleh aku bayangkan cemana kalu aku sendiri yang mengalami kemalangan gitu. Mintak dijauhkan, ya Allah.

2 comments:

  1. patah idung ngan kaki bukan ringan dh tu..tp syukur la tak mati kan...bahya ada kat mana2

    ReplyDelete
  2. Kesian si Siti tu. Tak sabar nak tunggu dia balik opis.

    ReplyDelete