Friday, October 17, 2008

Makan-makan

Lunch tadi, kami tak keluar. Memang all the while kami tak keluar time lunch. Either bawak bekai or masak megi or masak sup guna mekrowev je.

Kat opis ni ada cafe, tapi ada org buat party. Takde tempat lain nak pegi dah, kami duduk je la kat one corner of the cafe. Kami berempat, biasalah, grup makan kami.. aku, ahin, siti and kak tim. Party tu adalah dept mana tatau buat, ada besday la kot jugak. Makanan memang berbagai, bersusun deret kat meja. Kat sini, memang tak ada langsung rasa nak hormat org lain.. kalu nampak org lain tu, kita buat makan2, apalah salah jemput2, atau bermanis mulut, kan? Kita orang mesia, kalupun bukan org melayu yang berbudi bahasa, kan? Jangan kata nak ajak2 ayam, nak tegur kami pun takut.. agaknya takut kami mengecek mintak makanan dorang tu kot..

Kalulah korang offerpun, kami ni takkan ndak pun, kami pun tau. Kami cuma numpang duduk sebab dah takde tempat lain nak pegi, kan?

Keji betul lah.

1 comment:

  1. Dorang tuh mmg keji .. pastu siap pandang2 kita lagi takot kita teringin.

    ReplyDelete