Friday, July 31, 2009

Nekad kerana aku sudah letih

Aku dipanggel lagi oleh how, how, mader cow untuk kali ke berapa pulak petang tadi. Sedang aku asyik menunggu masa berubah ke pukul 5, aku diarah berjumpa dia. Hilang keseronokan nak makan angin esok hari...

Aku sangat terkejut.. aku pikir dia sudah tidak peduli lagi sebab janjinya yang terakhir dulu sudah tidak dapat ditunaikan, since the position was already taken. Aku tak sedih sangat.. aku tau takde rezeki aku, but.. bila mader cow ni bitau aku sebab2 aku dipanggil dan sebab2 kenapa position tu diberi kepada orang lain, aku jadi sebakkkk sekali. Aku tak sangka sehebat itu "perempuan" itu membuat onar supaya aku disingkirkan terus dari tempat aku mencari rezeki selama ini.

Aku redha, malah aku sujud pada Allah akan apa yg berlaku ini. Memang banyak sangat dugaan aku sejak kehadiran "perempuan" ini. Memang nampak sangat dia mahukan kedudukan dan rela memijak-mijak dan menghancurkan aku asalkan dia dapat kehendaknya.

Kenapalah aku lambat benar sedar? Kenapalah aku bodoh sangat?

Aku nekad akan pergi. Bukan bererti aku kalah, tidak sama sekali, cuma aku sudah benar2 letih dengan sandiwara "perempuan" seorang ini.

3 comments:

  1. kak, takat kena maki ngan bos ape kelas? samada bos ko soon akan bunuh dirik over dose terlebeh makan hati atau bos ko akan menTRANSFERkan diriknyer sendirik kekwsn lain itu yg penting skrg! ko?? try amek stapler & stapler molot ko tu byk2 mana saket ngan layan saket hatie ko yg sedih 7 saket tuh? lu pikir la sendirik ye kak! bertahan jek - ko mesti make sure UNTUNG dlm smua hal bukan dorang yg hepi ko blahh! caiyokk!

    ReplyDelete
  2. ofis politik mmg sadis...sabar the truth will reveal..bila ek..mmg dunia x adil..you know who :)

    ReplyDelete
  3. artie and ct zen..
    thanks for commenting.. i know u guys are good frens when u care to jot down sumtin for me here.. i really appreciate it

    ReplyDelete