Friday, August 14, 2009

Heart is the problem

Hari ni Jumaat dah. Rasa kejapppp je masa berlalu. Lama jugak tak buat entry. Sibuk la konon. Memang sibuk. Keje banyakkkk, maka tak sempat nak buat keje sampingan dah.

Resume aku dah aku hantar merata-rata. Tapi nampaknya tak berhasil yet. Keje kat opis ni aku buat juga, aku bukanlah jenis yg tak pedulik keje bila tak minat lagi.. aku teruskannn juga.

Semalam aku dapat tau 2 kematian. Satu tu adik kepada Nurul, office mate aku yg baru je melahirkan anak pertama. Meninggal kerana heart complication katanya. Umur dia muda lagi, around 25 gitu, baru je kawin tak sempai setaun. Aku tak kenai direct, kakak dia tu yg selalu tunjuk gambar2 kawin dia, pastu bitau dia dah mengandung, dah selamat melahirkan dan baru2 ni bitau adik dia tu sakit. Dia plak tergesa2 nak balik kg. sebab tu. Tup-tup dia masuk opis semalam, ada kabar kata adik dia dah takde.. Innalillah hiwainna ilaihiroji’un. Dah sampai ajal dia.. Aku ni pulak, bila lah ye?

Second , petang sikit, lepas 5.30, akupun tengoklah internet, FB, surf2 sikit, tiba2 dapat tau, Ustaz Ari Rabbani pulak dah passed away.. of heart attack. Heart jugaklah sebabnya. Ntah lah.. mungkin ini semua patut mengingatkan kita bahawa giliran kita dah dekat sangat, kan?

Ni, Ramadhan dah dekat sangat.. Tatau whether aku berpeluang ke idak ngabiskan sebulan itu. Kalu abis, then raya.. hihi.. bab tu paling aku suka. So, ramadhan ni, aku cadang nak mula gi terawih, kalu takde apa2 halangan. Semoga Allah sampaikan niat murni aku nih.

No comments:

Post a Comment