Monday, September 14, 2009

Pecah kaca pecah gelas

Jumaat lepas, aku datang keje lambat. Sampai kat parking, rupanya dah penuh. Pusing2, last2 aku park jauhhh di ujung jalan. Memang Kumar tak jaga area tu. Mana ntah mamat tu pegi masa aku nak parking tu. Sebelum tu dia call tanya aku kat mana, masa aku tengah on de way kat Jalan Kuching lagi.

Petang tu, Echah nak tumpang aku balik sampai pasar borong. Okaylah, but I told her we have to walk far, coz I parked very very far. Tiba2, dah bukak kunci kereta, aku perasan barang2 dalam laci deshbod sumer sudah terkeluar, pastu aku nampak cermin aku dah pecah. Bertabur kaca sini sana. Takutnya akuuuu… jadi lagi benda niii.

Puaslah aku memikirkan, kenapa kembara aku jadi pilihan. Kereta2 lain semua lagi baru, lagi cantik2, tak pulak dikerjakan.

Ini dah kali ke 3 kena tau, 2 kali belah penumpang depan, 1 kali belah pemandu. Kenapa tak renti2 deme memecahkan cermin akuuuu??

Terebang duit 150rm yg aku bajet nak bayarkan kuih2 and things before raya.
Hancur hati bila duit takde. Dugaanku di bulan Ramadhan.. bersabarlah hatiiii!! Ya Allah, kau berilah petunjuk Mu pada hamba yang lemah iniiii.

No comments:

Post a Comment